20 augusti 2009

Tandställning del 2

Idag var det dags för andra besöket hos tandläkaren för Josefine. Nu togs de små gummibanden bort, de som sattes dit i tisdags. De var inte till för att fästa tandställningen i som jag trodde, utan de skulle skapa lite mellanrum mellan tänderna för de "ringar" som sattes dit idag. Idag gjordes nämligen olika avtryck, både av själva tänderna och av hur hon biter ihop. Det tog lite tid, men hon var super-duktig igen, vår stora tjej!

Nu är det två gånger kvar, och nästa gång ska de små gummibanden på igen för att sedan tas bort två dagar senare då själva tandställningen ska på plats. Nu vet vi mer om den. Det är en tandställning som fästs långt bak i överkäken. Två metallringar sätts runt en tand på båda sidor i överkäken, sedan fästs en "pinne" mellan dessa ringar. Den spänns lite som en "fjäder" och är till för att trycka ut käken så att den blir i samma bredd som underkäken. Denna tandställning ska hon ha i ungefär ett år, och hon ska ha den på alltid. Det som är bra med detta är ju att den sitter där den sitter, man kan inte glömma den eller ta bort den "i smyg" om man tycker illa om den. 

Vi pratade lite om det i bilen på väg tillbaka till skolan och hon tyckte själv att det var helt ok. Hon är rätt cool vår tjej! Hon tar det med ro.

Eftersom tandläkarbesöket varade under större delen av hennes lunch, så hade jag tagit med lite lunch som vi picknickade på. Jag hade gjort pannkakor och det blev succé! :) Johanna passade helt lägligt på att somna så jag och Jossan fick en mysig stund i solen.

Inga kommentarer: