16 juni 2009

Kurs i stämpling

Igår var jag på kurs i olika stämplingstekniker på "JP Hobby" i Malmö. Det var super-kul!! "JP Hobby" är en butik som enbart säljer material för korttillverkning samt scrapbooking, ett riktigt mecka! Tyvärr ska den läggas ner men kommer att fortsätta på nätet med webshopen samt att de kommer att fortsätta hålla kurser. 

På kursen fick vi lära oss om olika stämpelsorter, stämpeldynor, olika tekniker, färgläggning, dekorering och embossing. Embossing innebär att man stämplar i en genomskinlig ganska blöt stämpeldyna och sedan stämplar på ett papper. Därefter häller man ut ett pulver på stämpeln och tar bort överflödet, pulvret har då fastnat på själva stämpelmotivet. Sedan värmer man pulvret med en speciell liten "fön" (går även bra att hålla över brödrosten!) och då smälter pulvret och det blir hårt, blankt och lite upphöjt. Ungefär som emaljering. Jätte-fin effekt!

För er som nu inte är inne på den här "banan" tycker säkert detta låter super-nördigt! :) Men för mig som precis har upptäckt denna världen så är det super-kul, och så himla mycket fint man kan göra!!

Jag och Jossan ska pyssla lite idag tänkte vi, och kanske kommer det lite fotobevis på så fina saker man kan göra med stämplar!


Inga kommentarer: