12 maj 2009

Johanna på hälsokontroll

Nu har jag och Josefine varit med Johanna på hälsokontroll. Hon blev undersökt av en läkare på BVC. Hon blev mätt och vägd - 55,4 cm lång och 4570 gram. Läkare lyste i ögonen och i halsen, hon klämde på magen (och givetvis så kräktes Johanna....), kollade höfter och ben och så lyssnade hon på lungor och hjärta. När hon la Johanna på magen så låg hon med lyft huvud, så som en 8-9 månaders bebis gör! Stark tjej! :) Dessutom så verkade hon tycka det var roligt att bli undersökt, hon log stort mot doktorn hela tiden! :)
Allt vara bara bra med henne. Vi pratade lite om hennes mage och att hon bajsar så sällan, men det är inte mycket att göra. Hon får ju lactulos och mer än så kan man inte göra. Så det är bara att vänta ut, att hon ska få ordning på sina tarmar och det kommer ju att ske förr eller senare.

Men det märks att det är dags för bajs snart.....nu har hon inte bajsat sedan i fredags och då märks det genom att hon inte kommer till ro, hon "gruffar" och jobbar med benen och är lite allmänt gnällig. Hoppas det "händer" snart!

1 kommentar:

Kim sa...

Duktig liten namnsdagstjej!!