04 maj 2009

Trädgårdsfixande

Igår fixades det i trädgården. Jens var super-duktig och hann med hur mycket som helst! Han klippte allt gräs, han flyttade ett träd, han tog bort de hemska fotbollsmålen, han grävde upp gamla buskar som dött, han tog bort ett antal stubbar, han grävde ut nya rabatter runt buskarna där det växt igen och han gödslade gräsmattan!! Han kommer nog att få lite träningsvärk idag..... :)

Själv gjorde jag inte ens en bråkdel......inte ens en promille..... Jag var på Lödde Plantskola och tänkte köpa lite växter och plantera i alla våra krukor. Men det blev inte så mycket tyvärr, de har inte fått in några sommarblommor ännu, de kommer till nästa helg. Så nu finns mest perenner och det känns lite onödigt att sätta i krukorna. Så det blev bara ett par par växter som fick följa med hem, bl a denna jätte-söta minisyrén som nu bor i uterummet på baksidan. Den doftar himmelskt!!


Däremot stod jag för markservice och lagade middag och lite så. Det blev ett recept från Husmorsorna igen, "Grekiska mumsfisken" hette det! Det var faktiskt riktigt gott! Hokifiléer som man satte in i ugnen, med en tomatsås med lök, vitlök, morot och selleri som man hällde över och så potatis till det. 

Nu är det måndag igen och det har faktiskt regnat i natt, det började redan i går kväll. I morse när jag gick med Jossan till skolbussen så frös vi faktiskt. Känns väldigt konstigt nu efter en månads fantastiskt väder med sol och värme! Så idag får det nog bli inomhusaktiviteter, först lite strykning tänkte jag....

2 kommentarer:

Kim sa...

Och så kommer aprilvädret i maj! Imponerande flit av Jens må jag säga!

Jennica... sa...

Ja visst har han varit duktig!!! Helt sanslös när han sätter igång......det finns liksom ingen hejd på honom. Men fint blir det och jag är såå tacksam! :)