30 mars 2009

Första dagarna hemma



Liten Johanna sover i vagnen med overallen på....

Då har vi varit hemma i 4 dagar och Johanna är 6 dagar gammal! Tänk....6 dagar....inte mycket det!

Allt går bra tycker jag. Just nu handlar det mesta om att hitta rätt rutiner och att lära känna varandra. Dygnet är uppdelat efter hennes mattider som är var 3:e timme, väldigt inrutat. Jag har nämligen tagit ett beslut - att inte amma. Jag är väldigt nöjd med detta beslut och även om det på ett sätt är lite meckigt att ta sig upp mitt i natten och värma modersmjölkersättning och pumpa bröstmjölk för att ge på flaska, så är det ändå bättre än att amma - för mig i alla fall. Det här med amning har aldrig varit för mig och vi mår alla bättre av att jag mår bra - så no more amning för mig. Och det känns som sagt bra!

Det som "oroar" oss mest just nu är Johannas mage. Hon verkar ha ont och skriker en del, troligen inte mer än andra bebisar men både jag och Jens är av den uppfattningen att bebisar skriker av en anledning och den anledningen vill vi hitta. Är det "bara" magknip så är det inte mycket att göra, men om det är början till förstoppning vilket vi är rädda för så måste man ju kunna göra något. Ja ja, mycket om det. Det här kommer kanske att bli en bebis-kräks-bajs blogg ett tag, men ni får stå ut! Denna bloggen handlar ju om mitt liv och just nu är detta mitt liv! :)

Annars är det mysigt med en liten bebis! Vi är alla förälskade i henne och Jossan är en super-gullig storasyster. Givetvis har jag ju dåligt samvete för Jossan och är rädd att hon känner att jag inte räcker till. Men hon verkar nöjd, det är nog mest jag som lider av det där kroniska föräldra-dåliga-samvetet!!

Just nu sover Johanna gott. Jag försöker få tag på BVC för att skriva in oss, eller vad man nu gör. Jag vill också fråga dem om hennes mage, om det är normalt att inte ha bajsat på ungefär 3 dagar.....bajs igen... :) Det börjar också bli dags för lill-tjejen att äta så jag ska nog förbereda det och väcka henne. 

TACK! igen för alla gratulationer som trillar in via telefon, sms, facebook, mail och bloggen! Jag är ledsen om jag inte har svarat till alla, men huvudet är lite dimmigt efter för lite sömn.
KRAM!!!

5 kommentarer:

Kim sa...

Så mysigt med lilltjejen. Ser fram emot att få hälsa på er allihop igen! Och jag gillar att det här är en bebisblogg för tillfället, särskilt när det finns söta kort!

Jennica... sa...

Du får snart komma och hälsa på, kanske redan till helgen? Vi kan ju se vad som händer.
KRAM!!

Unknown sa...

Grattis, grattis, grattis! Grattis, grattis, grattis! Grattis, grattis, grattis! Grattis, grattis, grattis! Grattis, grattis, grattis!

Vad glad jag blir, sorry att jag inte har hört av mig tidigare, men innan idag insåg jag att det ju borde ha hänt saker. Mailade Jens och fick reda på det fantasktiskt roliga! Sköt om er och njut, vi hörs av framöver!

/Björn

Kim sa...

Ja, på lördag ska jag och Lina nog till Halmstad, eller så kommer Kicks ner, men kanske söndag om det passar?

Jennica... sa...

Tack Björn!! Ja, här händer det grejor! En liten Johanna blev det, antar att du fått detaljerna av Jens och så kan du ju läsa här i bloggen. Allt känns bra fast just nu är jag dödstrött - fast det hör ju till! :)
Vi hörs, kram.

Kimman: Ni får ha det så kul med Kicks! På söndag är vi bjudna på kalas hem till Victor som fyller 12. Om vi känner oss mogna så tar vi oss nog dit.