01 december 2008

Måndagstankar om tid

Det här med tid..... Just nu tycker jag att tiden inte räcker till alls. Det är alldeles för mycket att göra på jobbet och samma sak hemma. Inget blir riktigt bra gjort och varje sak görs med tidspress. Jag avskyr det!

Är trött på mitt jobb för tillfället och jag välkomnar min föräldraledighet enormt. Ska bli så skönt att få ett break! (Tänk att bara få koncentrera sig på bebisen, Jossan och Jens!!!) Ska försöka komma på vad jag vill "bli när jag blir stor" under tiden tänkte jag. Det finns ju en dröm om att öppna något eget, att själv få ta beslut och framför allt få arbeta med något som är konkret. Just nu skiftar idéerna rejält mellan smyckedesigner, till att ha en egen butik, till att öppna bed & breakfast till....jaa, allt möjligt! :)

Men det som jag har svårast att acceptera är att tiden inte räcker till privat. Hela tiden något att göra men utan tillräckligt med tid att göra det på. Kvällarna är ju fullspäckade och när alla måsten är gjorda (som handla, laga mat, diska, läxor, läggning, packning av skolväska, gympapåse, matsäck och liknande) då är jag ur-trött och har ingen ork att göra sånt som jag vill och behöver för min egen del (som att läsa, pyssla, pärla osv).

Jag har verkligen dragit ner på mina krav vad gäller städning, inspirerande vardagsmiddagar, tvätt och sånt. Men det är inte heller kul....inte för att något av dem är kul att göra men det är tillfredsställande när det väl är gjort. Nu springer man runt med dammsugaren med andan i halsen precis innan man ska få gäster till exempel, och det är alltid slut på strumpor och trosor/kalsonger.

Och det allra värsta är att jag känner mig som uslaste mamman (och sambo, men Jense klarar ju sig lite mer själv...) som inte har den tid jag tycker att jag borde ha för mitt barn. Försöker att ta det lugnt när jag gör saker med henne men inom mig rusar allt, och klockan är ständigt närvarande för att pocka på uppmärksamhet om att det är läggdags, dags för mat, skolbuss eller något annat.

Det har varit en intensiv (men trevlig och mysig) helg som toppades av en natt med dålig sömn inatt, vilket medförde att vi var sena i morse och Jossan hann inte ens öppna sin presentkalender (som jag slog in seent i går kväll!). Det kan vara det som har triggat dessa tankar. Usch, gillar inte att gnälla men jag behövde få detta ur mig!

Nu behöver ni inte vara oroliga för att jag stressar ihjäl mig (jag vet att några börjar göra det när ni läser detta...). Jag tycker bara det är trist att det ska behöva vara såhär. Jag har inte så stora eller orimliga krav, jag bara önskar att jag kunde få göra saker utan att det hela tiden finns en tidspress......oavsett om det är att ta en skogspromenad/läsa en bok/pyssla eller städa/tvätta/laga mat.

2 kommentarer:

Kim sa...

Snart jullov syrran! Tre veckor kvar bara!

Jennica..... sa...

Ska bli sååå skönt!!!