06 november 2008

Korkat förslag

Det har kommit ett förslag från en moderat arbetsgrupp, att alla förskolebarn ska ha rätt till 5 veckors semester och de ska inte behöva vara på förskolan mer än 40 timmar i veckan.
"De små barnen blir väldigt trötta av långa dagar på dagis, säger förra riksdagsledamoten Inger Koch som är en av initiativtagarna till Sydsvenskan.

Jag tror inte att det finns en enda förälder med barn i förskolan som inte kämpar med att få ihop sin vardag med hämtning och lämning!! Alla föräldrar jag känner kämpar med dåligt samvete och med att få ihop sin vardag. Ingen vill väl ha sina barn på förskolan mer än man behöver. Men det är inte lätt alla gånger att få ihop det. Vissa har kanske möjlighet att jobba mindre, andra har arbetstider som gör det möjligt för dem att ha kortare dagar för barnen på förskolan. Men de/vi andra då? Vi med normala arbetstider och arbetsbelastning, vi med normalt antal semesterdagar och tänk på alla kämpande ensamstående föräldrar?

Det är klart att alla föräldrar vill ha kortare arbetsdagar och längre semester för att göra det bästa för sina barn, det behöver man inte vara politiker för att komma på. Deras jobb är väl att komma på hur man ska lösa sådana situationer?!?! Att komma på behovet - det klarar vi själva!!

Jag blir så himla arg när jag läser detta! HUR hade hon tänkt att man skulle lösa detta då?

"Hur det praktiskt ska gå till med ensamstående föräldrar, heltidsjobb och långa pendlingsresor har hon inget enkelt svar på.
- Hur det ska lösas måste varje familj tänka ut själv. Det finns kanske släktingar som kan hjälpa till, säger hon till tidningen."

Jamen jätte-lätt, bara att tänka ut själv! Jamen, då gör vi det allihop - att vi inte tänkte på det!!!!

Inga kommentarer: