06 oktober 2008

Lovely helg!!!!

Vi hade en helt underbar helg i Stockholm!!! :)
Vi kom fram redan på torsdag förmiddag. Solen sken, himlen var blå och vädret var alldeles perfekt! Precis det vi hoppats på! Vilken ofantlig tur vi hade!!

Vi promenixade från centralen dit vi kommit med flygbussen till vårt hotell, som låg på Birger Jarls gatan alldeles vid Stureplan. Hotellet hette Elit Stockholm Plaza och var fint. Väl där lämnade vi av våra väskor och sedan begav vi oss ut på vandring. Vi gick från Stureplan längre upp i city, vi gick till slottet och gick runt hela gamla stan och gick även i "alla" gränder inne i gamla stan. Vi gick och vi gick och vi gick, vi var ute och gick i ungefär 6 timmar - sedan var vi helt slut! :) Det blev till att gå tillbaka till hotellet och sova "middag", såå skönt och lyxigt att bara få lägga sig och sova en stund. 

På kvällen gjorde vi oss fina och tog en taxi (nu fick benen vila lite....) till en restaurang som heter 'Pontus by the Sea' och som ligger på Skeppsbron. Här träffade vi Jonas och Johanna och åt en god middag med dem. Det var super-mysigt att träffa dem igen! Synd att det inte kan bli oftare, de är verkligen så himla goa!

På fredagen gav vi oss ut på vandring igen! Den här gången så kombinerade vi med lite shopping! :) Vi gick på Biblioteksgatan och tittade i alla affärer som jag läst om i alla tidningar och bloggar jag läser. Såå kul!! :) Efter ännu lite mer shopping så tog vi en guidad tur med sightseeing båt runt Djurgården. Jätte-vackert med alla höstfärger på träd och buskar samtidigt som solen lyste!

På kvällen (efter ytterligare en middags-tupplur, det blev en varje eftermiddag!) så gick vi på bio. Vi såg "Mamma Mia" - och oj! så bra den var!!!! Den var faktiskt riktigt rolig och musiken är ju bara underbar! Har ni inte sett den - så gör det!!! Innan bion gick vi till en restaurang för att äta middag, vi hade ungefär en timme på oss innan vi var tvungna att gå till bion. Vi lyckades beställa en öl och en Ramlösa....och så väntade vi på maten.....och väntade.....och väntade....och sedan var vi tvungna att gå, vi kunde inte vänta längre, då hade vi missat filmen. Så vi reste oss och försökte påkalla lite uppmärksamhet för att betala vår dricka, men ingenting. Till slut blev vi så irriterade att vi gick - vi gjorde alltså vår första "spring-nota"!!! :)

Lördagen innehöll ännu mer shopping! Denna gången höll vi till inne i city samt att vi utforskade PUB och NK. Jag köpte en storpolo i en härlig plommonfärg, man kan ha den som klänning. Jag köpte också en jacka/kort kappa i A-linje modell med plats för magen - i svart. Jätte-fint och jag blev jätte-nöjd! Jens shoppade en grå stickad kofta, strumpor en masse och en super-fin skinnväska till datorn och övriga prylar han har med till jobbet.

På kvällen var vi och åt middag på Sturehof på Stureplan. Det blev en jätte-mysig kväll med god mat och gott vin. Jag drack alkoholfritt vin, eftersom det känns lite mer festligt än vanligt vatten. Men vad hade jag för det, jag blev ändå bakis!!! På alkoholfritt vin?!?!?! Nu måste vi ju ändå kunna konstatera att jag nog faktiskt är lite allergisk mot något som vin innehåller....

Vi satt i alla fall där ganska länge och pratade och pratade, såå mysigt. Jag försökte kändisspana eftersom jag trodde att det skulle krylla av kändisar, i alla fall kring Stureplan en lördagskväll och kanske i synnerhet på Sturehof. Men de enda kändisar jag såg under alla fyra dagarna var Ara Abrahamian och Patrik Ekvall.....jag hade faktiskt förväntat mig något mer glamoröst faktiskt.....

På söndagen regnade det! Första dagen som inte innehöll strålande solsken. De andra dagarna hade vi fantastiskt väder, vi satt till och med ute och åt lunch och fikade alla dagar. Men på söndagen regnade det, konstant från morgonen till det att vi åkte. Vi försökte oss på att få tid till någon mysig behandling på Sturebadet, men de hade fullt. Så till slut så beslöt vi oss för att åka till Vasa muséet och det var faktiskt riktigt skoj. Väldigt imponerande! Vad stort det skeppet är! Vi såg en film samt gick en guidad tur, och det ger mycket mer än att bara gå runt själva. Efter detta kulturella inslag var vi hungriga, så vi åt en långlunch på 'Thank God It´s Friday'. En massa fajitas.....lite för mycket.....jag var mätt ända tills jag kom hem till Ålstorp vid tio på kvällen!!

Efter lunchen köpte vi några presenter till Jossan och så gick vi till hotellet för vår dagliga tupplur. Sedan var det dags att packa ihop och ta flygbussen ut till Arlanda igen. Hemfärden gick bra. Vårt flyg skulle gå vid 21.15 men var försenat i två timmar, men vi hade tur och kunde boka om till ett plan som gick redan 20.05 så vi kunde vara hemma i Ålstorp vid tio-tiden som sagt.

En helt fantastisk långhelg!!!! Den kommer att ligga som ett fint mysigt minne att bära med sig under hela hösten!!! 

2 kommentarer:

Kim sa...

Låter som en väldigt bra helg! Var Pontus bra? Vi köpte presentkort där till de som hade fest i Sumpan när vi var i Sthlm. Äter man alltid på Thank God It's Friday? Tror nästan aldrig jag varit i Sthlm utan att äta där. =D

Anonym sa...

Hej Jen, så härligt ni har haft det i Stockholm! Varför tar man sig inte den tiden lite oftare??? Man lever ju på sådana upplevelser hur länge som helst. Lycka till i Paris på mötet. Kram Christine.