12 september 2008

Steg....

Som ni kan se i högersidan så har jag börjat redovisa mina steg. Ni som missat det, vi har en stegräkningstävling på jobbet. Nu är det inte en chans i världen att jag skulle vinna detta eller ens vara i närheten....tror jag ligger på 2000:e plats av 2.600.....men som ni ser så ökar jag på min stegmängd varje dag och målet är ju att nå upp till 10.000 steg per dag....ungefär.

Igår drog jag en repa på ICA Maxi och Bauhaus, det var nog det som räddade mig! :)

Men ändå lite kul, eftersom man vill öka sina steg så hittar man ju på små knep för att lyckas med det. Man skulle ju kunna ge sig ut och promenera en mil på kvällen och så, men det som är knepet -tycker jag - är ju att hitta vardagsmotionen (kan också kallas dålig ursäkt...). Men att välja trapporna istället för hissen, ta en runda runt huset på lunchen, ta kaffe från en automat lite längre bort och nästan bli glad för att man glömt något i skrivaren och får gå en gång till, det är det som gör de extra stegen!

4 kommentarer:

Kim sa...

Duktig! Men man måste ju fråga... vet du hur många steg ledaren tar per dag på ett ungefär?

Jennica..... sa...

Han har ett stegsnitt per dag på 74.000 steg..... Men han har precis gjort en ironman och tränar "lite annorlunda". Han inleder varje morgon med en cykeltur på några mil eller löprunda på en mil eller två. Han har även cyklat till jobbet i Älmhult från Lund en dag.....

Kim sa...

Herregud vad med steg! Där ligger du i lä syrran!

Jennica..... sa...

Jotack, det gör faktiskt de flesta. De där är lite sjukt....eller så är man bara avundsjuk. Men det är många som har bra med steg, typ människor som tränar varje eller varannan dag. Det är någon som spelar mycket fotboll som ligget högt också. Men han är ganska ohotad i toppen om man säger så! :)