28 september 2008

Bokinköp från Bokmässan

Det finns massor att köpa på Bokmässan! Man vill liksom helst ta med alla böcker hem, eller....kanske inte alla, men många! Men även om det kliar i fingrarna, så försöker jag i alla fall att ha följande krav på det som får följa med hem.

Det ska:
- vara billigt
- finnas en möjlighet att få boken signerad av författaren
- vara något speciellt som jag aldrig har sett tidigare

Det där med billigt får man se upp med. Man kan verkligen hitta billiga böcker, men många av de nya som är skyltade som om det är riktigt billigt, kan man faktiskt hitta lika billigt på nätet eller i någon butik.

Men att bara strosa runt och fingra och känna på böckerna, läsa på baksidan, bläddra i böcker med vackra bilder och se och lyssna till författare är värt hela besöket, även om man inte skulle handla något alls.

Men detta fick i alla fall följa med mig hem denna gången:

"Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini
Detta är samma författare som har skrivit den fantastiska "Flyga drake". Har hört lite si och så om denna boken, vissa tycker den är lika bra medan andra säger att de blivit besvikna. Men för 30:- i pocket så kan man ju chansa!

"I denna stilla natt" av Mari Jungstedt.
Detta är en CD-bok som jag hittade för 99:-. Eftersom jag alltid lyssnar på en bok i bilen så är det kul när man hittar något bra för en lite billigare peng. Annars är CD-böcker ganska dyrt tycker jag.

"Häxdoktorn" av Martin Widmark
Detta blev en present till Jossan, något billigare kanske men mest kul att köpa en present. Detta är en fristående fortsättning på böckerna om monsteragenten Nelly Rapp.

"Stämpling" och "Fantasifulla kort"
Två böcker som jag ska ha uppe i min pysselhörna på loftet. De kostade bara 39:- styck och det är ju som hittat. 

"Väskor - en passion"
En bok som enbart handlar om väskor! :) Kostade 149:- och det vet jag är ganska billigt. Tyckte den var fin, en blädderbok för ruskiga höstkvällar.

"Fashionista" av Martina Bonnier (modechef på Damernas Värld)
Även detta en fin blädderbok som berör allt som är viktigt inom mode. Denna fick jag signerad!

"Diana" av Tina Brown
Biografi över prinsessan Dianas liv. Ska tydligen vara riktigt bra. Rätt bra pris också, 159:-. Ska bli spännande att läsa.


"Skam" av Karin Alvtegen
Jag har inte läst något av Karin Alvtegen tidigare, men hennes böcker ska tydligen vara riktigt bra. Och så kostade den bara 25:-, inbunden! 

Jag handlade även julkort, jätte-fina! 22 stycken för 20:-, även det som hittat! :)

2 kommentarer:

Kim sa...

Ja, nästa år blir det bokmässan!

Jennica..... sa...

Jätte-kul om du följer med!! Men du, ge inte upp ändå. Vila från löpningen ett tag nu och sedan kanske du kommer igen. Förstår om du inte känner för det just nu....men i vilket fall som helst så kan du ju prioritera bokmässan. Det finns ju andra lopp än Lidingö om du skulle ångra dig!! Ser redan fram emot det!!! Puss & Kram!!!