20 juli 2008

Tjejmys på Kamskogs Krog

I fredags eftermiddag åkte jag med mamma och Kimman till Simrishamn. Där skulle vi äta och dricka gott, samt sova över på Kamskogs Krog.
Vädret var ganska ok och eftersom ingen av oss hade varit i Simrishamn tidigare så tog vi en promenad innan middagen. Det är nog ganska mycket turister i Simrishamn på sommaren, gågatan var kantad av restaurangen och caféer och ganska mycket folk trots att vädret inte var sådär värst soligt. Butikerna höll precis på att stänga, så någon shopping blev det inte.

Vi bodde alla tre i samma rum vilket var jätte-mysigt! Det blev mycket fniss och prat medan vi gjorde oss iordning. Klockan sju var vi nere i restaurangen och fick en fördrink, det var någon form av blandning med Kir - gott! Middagen var kanon, riktigt god. Till förrätt fick vi en röra med lax på kavring, huvudrätten var lammfilé med potatisgratäng och varma grönsaker och allt avslutandes med en chokladpanacotta - smaskens!! Till detta drack vi jätte-goda viner. 

Det blev en riktigt lyckad kväll och vi satt i restaurangen i nästan 5 timmar och bara pratade och pratade....och fnissade såklart! Vi har faktiskt aldrig varit ute såhär, bara vi tjejer. Det var super-mysigt och får nog bli en återkommande grej.

Dagen efter så åt vi frukost och packade ihop våra saker. Sedan gick vi på loppis! Kim var på jakt efter en gammaldags väckarklocka men hittade tyvärr ingen. Däremot hittade jag och mamma böcker. Rätt så mysigt med loppis faktiskt, man kan ju göra fynd om man bara tar sig tid. Jag hittade några kobra-telefoner, jag tycker de är så häftiga - men det blev inget köp denna gång.

Vi körde längs kusten hem och åkte inom Ystad och kom förbi Mossbylund där vi har bott. Vi pausade i Abbekås och åt glass. Därefter var det ganska så tyst i bilen resten av vägen, det var tre trötta tjejer så kom tillbaka hem! :)

Kamskogs krog kan varmt rekommenderas. Det är inget ställe man åker till om man vill ha en lyxweekend, det var mer som bed & breakfast. De hade tre rum, och vårt var riktigt fint och fräscht, även badrummet som var helkaklat. Frukosten ingick men man fick laga till den själv. Tre brickor (en för varje rum) stod i kylskåpet i köket som låg i anslutning till rummen. Man fick kaffe, te och juice. Nybakade bullar med smör, skinka, ost, marmelad, räkost, kaviar, tomat och gurka. Man kunde också koka ägg. Det fanns även youghurt och müsli. Riktigt smaskigt! Och middagen och vinerna var som sagt riktigt riktigt bra!


Mamma och Kim framför Kamskogs Krog. Vi bodde i rummet som har fönster mot gatan på andra våningen.

Kim och mamma i restaurangen.

Vi stannade till vid ett litet underbart ställe som heter Gislövs Hammar på vägen hem. Det var några hus som låg alldeles vid havet, otroligt pittoreskt. En riktig pärla!

Vackra skifferformationer 

2 kommentarer:

Kim sa...

Myspys var det!! Det får vi ta och göra om någon gång tycker jag!

Jennica... sa...

Absolut! Tycker att en tjejhelg om året kan bli en tradition! :)