20 juli 2008

"Livet på Lanta" av Katarina BäckströmHar precis läst ut boken "Livet på Lanta" av Katarina Bäckström.

Boken handlar om familjen Bäckström som lämnar livet i Sverige och vardagens "ekorrhjul", mot ett avslappnat liv på ön Koh Lanta i Thailand. (Ja, samma ö som vi var på tidigare i år!) Familjen består av Katarina och hennes man Håkan, samt deras två flickor som var 6 och 4 år då boken skrevs.

Katarina har skrivit boken i dagboksform, eller egentligen i bloggform. För om ni tittar på länken i min länklista, som heter 'Livet på Lanta' så hittar ni Katarinas blogg där. Boken är väldigt lättläst men ger en ganska bra inblick i hur deras år på Koh Lanta gestaltade sig. Ibland kände jag dock att den var lite väl "tunn", att man ville veta mer. Men ändå kul att läsa, speciellt när man som vi, har varit där och känner igen flera av platserna som hon beskriver. 

Ibland har även vi funderingar på att lämna vårt eget "ekorrhjul", och bosätta oss på Koh Lanta för ett år. De har ju en stor svensk skola (Lanta Sanuk School) där, med svenska lärare och svenska elever så Jossan hade inte förlorat något i skolan.  Jens kan åka när som, jag är inte riktigt där ännu. Vi får väl se.... :)

Men boken kan rekommenderas om man är nyfiken på Koh Lanta, eller som lite nostalgi om man redan varit där.

Inga kommentarer: