02 juni 2008

Underbaraste sommarhelgen!!!

Åhhh, vilken helg! Jag känner mig helt lycklig bara jag tänker på hur underbart det är med sol och sommar!!

I fredags så bakade jag och Jossan kaka (det blev en Sverige kaka för er som känner till det, mums!) och sedan gjorde jag en jätte-god sallad till middag. Den innehöll blandad sallad, babyspenat, gurka, sockerärtor, avocado, bulgur, räkor och grapefrukt. Det blev riktigt gott!!

Hela helgen har gått i sommarens tecken och vi har varit ute mer eller mindre hela tiden. Det är mycket trädgård nu! Det är så mysigt! Det är något som både jag och Jens tycker är roligt och det är så mysigt att gå och fixa och dona ihop. Det är enormt rofyllt även om man jobbar hela tiden.

Jens kämpar med gräsmattan som bara blir grönare och grönare! Igår så fixade vi till det sista med häcken på baksidan, den har nu fått en breddad "rabatt", ny gödslad mull och ny fin täckbark. Det blev sååå fint!!! Och den verkar mycket nöjd för den växer och växer, de högsta plantorna är nu ungefär 1.50 höga!

Vi var också en sväng på Lödde Plantskola och det skapar ju alltid ett enorm ha-begär! Det är så fint där! Vi köpte en massa täckbark och så blev det några plantor Stäppsalvia till en kruka i uterummet. Jag köpte även en flaska med svart färg som jag ska måla krukor med. Tanken är att jag ska köpa tomater och sätta i de nymålade krukorna. På väg hem därifrån så körde vi in om en loppis, och köpte våra fynd som ni ser i inläggen nedanför. De blev jätte-fina i uterummet!

Igår var vi på Hulténs och hämtade upp fler svarta dynor till utemöblerna som vi beställt. Vi köpte även ett skydd till grillen så nu ser det riktigt riktigt fint ut i uterummet. Nu ska det bara fyllas på med växter!

I lördags var det fest hos våra vänner i Habo Ljung. Jossan var hos mormor och morfar och det tyckte hon var super-mysigt. Hon riktigt längtade efter dem, det var ett tag sedan de sågs. Det var en jätte-trevlig fest med för mig bara nya människor. Massor med god mat och gott vin, sommar-kväll och en vidunderlig utsikt över fälten från deras trädgård. Jens blev något överraskad när två av hans gamla friidrottstränare helt plötsligt dök upp, de var vänner till värden och det hade Jens ingen aning om. Så det blev en hel del gamla minnen om man säger så! :) Vi satt där och pratade och var inte hemma förrän klockan fyra.

Igår avslutades kvällen inne hos Christine med vin på deras terass vid poolen. Jätte-trevligt och helt oplanerat. Vi var på väg in för att hämta Jossan som tagit ett kvällsdopp med Molly - och även ätit middag där. Jätte-mysigt, men det blev lite sent så idag är jag trött. Lite för lite sömn denna helgen, men det var det värt. En riktigt underbar helg har det varit!!!

Inga kommentarer: