28 april 2008

Helgens övningar!

Detta har varit en helg fylld av aktiviteter, men den har trots allt varit bra och mysig! Det har ju varit strålande väder!

I fredags så klippte Jense gräset med nya fina gräsklipparen, det finns bildbevis i bloggen! Det gick riktigt bra! Det tog som sagt ungefär 1,5 timme i jämförelse med de 3-4 timmarna det tog innan. Jossan hängde med på en sväng också, och det var nog roligast då de bara körde runt utan att klippa, det gick lite snabbare! :)

Därefter var det dags att få bort den gamla gräsklipparen från gräsmattan där den stannade för två veckor sedan, till en mer undanskymd plats bakom skjulet. Jaha, och hur gör man det då? Jo, man bogserar såklart! :)





Efter bogseringsövningen så åkte jag och Jossan till Bauhaus och köpte lite blommor som vi planterade i zinkbaljorna. Det blev rätt bra, ser ju lite torftigt ut så här i början innan de tagit sig. Jossan konstaterade i alla fall att "jag är faktiskt rätt mycket för det här att pyssla i trädgården! Det är skit-kul, fast man får ju inte svära...!" :)

Medan jag och Jossan planterade så gjorde Jense middagen, så när vi var färdiga så kunde vi bara sätta oss vid dukat bord. Härligt! Det blev Chicken Tikka.


Petunia i zinkbaljan som står vid brevlådan


Lobelia i zinkbaljan som står på gräsmattan


Pilen som vi klippte ner kommer fint i år!

På lördagen var det upp tidigt och iväg med Jossan på förträning inför söndagens gymnastikuppvisning. Jag och Joss var i Kävlinge redan kl. 8.50 vilket vi tyckte var rätt tidigt en lördag. Så hon tränade och sedan åkte vi till Center Syd och handlade färgglada tights och t-shirts som hon skulle ha på sig på uppvisningen. Det blev även en klänning och ett par skor till henne, sakta men säkert så uppdateras vårgarderoben! Och när vi ändå var där så blev det en handling på ICA MAXI också.

Sedan hem och byta om till ridningen. De fick rida ute i paddocken eftersom det var så fint väder. Hon red på en häst som heter Ronaldo och det blev en ny favvis-häst. Han var jätte-snäll och hon till och med galopperade själv på honom!



Efter ridningen så åkte vi hem till Moa och hennes föräldrar. Jossan och Moa ska ha kalas tillsammans! De ska ha disco den 9 maj och vi har bokat Byastugan i Hofterup. Det blir lite jobbigt att ha hela klassen (=23 barn) hemma. Så vi planerade tillsammans med Moas föräldrar, gjorde inbjudan, inköpslista och lite sånt.

Sedan var det skönt att komma hem kan jag säga!! Väl hemma så åt vi sen lunch tillsammans med Jense och sedan var det ut i trädgården. Vi planterade våra björkar och det blev super-fint! Mycket bättre än vi hade kunnat föreställa oss. Nu har vi lite mer idéer som vi ska försöka få till och det kommer att bli super-bra. Jag tog en bild på de nya björkarna, men den blev inte så bra. Ni får helt enkelt komma ut och inspektera vid tillfälle! :)



Efter all plantering och fixande så var vi väl värda en god middag. Vi grillade kött och åt potatiskroketter, kall vitlökssås och tomatsallad till. Mums!!! Det blev en mysig kväll, Jossan gjorde pärlplattor och öppnade affär! Jag och Jense mös med lite vin och lyssnade på musik.

På söndagen åkte Jens iväg och var dive master på en dykkurs och jag och Jossan mös lite på förmiddagen. Sedan bar det iväg till gymnastikuppvisning i Kävlinge, vi hämtade upp Moa på vägen, hon skulle med och titta. Sedan var det uppvisning hela eftermiddagen, jätte-kul att titta på. Jossan var duktig och hon tycker det är jätte-kul att titta på de som är äldre och gör häftiga hopp och volter. "Så ska jag också göra när jag blir stor!"

När vi kom hem var jag helt slut. Såå trött!! Det blev att veva lite hopprep till Jossan som hoppade, hänga en tvätt och sedan köpte jag faktiskt pizza till kvällsmat, orkade inget annat. Efter att Jossan kom i säng så gjorde jag faktiskt ett halsband, kändes bra. Måste få gjort minst ett per kväll nu, det börjar närma sig nya visningar!

1 kommentar:

Kim sa...

Hahaha, det ser ut som om ni leker Följa John med klippisarna!