17 april 2008

Böcker

Det är inte så mycket man kan roa sig med när man ligger i sängen mer eller mindre 24 timmar om dygnet, men läsa - det kan man göra, och det har jag gjort! Hittills har det blivit fyra stycken.


"Tyskungen" av Camilla Läckberg.
Denna boken avslutades i lördags. Det är den sista boken i serien och Erika och Patrik i Fjällbacka. Oavset vad så många andra tycker och tänker, så gillar jag Camilla Läckbergs deckare. Nej språket kanske inte är det vassaste, men handlingen och intrigerna är mycket bra tycker jag. Det är ofta två eller tre parallella historier med olika personer inblandade som vävs samman och avslutas totalt oväntat på slutet.

Den 28 Maj kommer Camlla Läckbergs nya deckare "Sjöjungfrun" ut!


"Vackra flickors lott" av Alexancer McCall Smith
Detta är den tredje delen i serien om Mma Ramotswe, Botswanas enda kvinnliga privatdetektiv. Dessa böckerna är små-mysiga att läsa och jag har fallit för den charm och humor som författaren använder när han beskriver människorna. Det är inga deckare även om man skulle kunna tro det eftersom det handlar om en detektivbyrå, utan det är romaner som handlar om människor och deras problem och vardag i Botswana.

Jag tänker helt klart läsa de övriga i serien också!


"Känslornas kemi" av Mil Millingotn
Denna boken fick jag i julklapp. Och det känns hemskt att säga det eftersom jag fått boken i present, men den var inget vidare bra. Personerna i boken var så....tja, korkade rent ut sagt, att jag bara retade mig på dem hela tiden. Boken hade ingen egentlig handling och var ganska seg. Nja, den rekommenderar jag inte......tyvärr.


"Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson
Då satte jag då äntligen tänderna i denna tjocka pocketbok på nästan 600 sidor. Jag har dragit mig för att börja, både för att det är en sådan tjock bok och för att jag hört så mycket bra om den och mina förväntningar var höga, då är det lätt att man blir besviken. Det blev jag inte. Jag plöjde den på nästan en dag. Den var riktigt bra! Otroligt faktaspäckad. Otroligt hemsk. Spännande människoporträtt. Ska ta och införskaffa de övriga två i serien.

Nu är jag utan bok! Har en hel drös som väntar på mig i bokhyllorna, som jag inte läst. Men helst av allt så skulle jag vilja fortsätta på Damernas Detektivbyrå, nästa bok heter "Kalaharis Skrivmaskinsskola För Män" eller så fortsätta på Millenniumtrilogin, nästa bok är "Flickan som lekte med elden". Fast jag har inte någon av dessa, så jag får nog ge mig till tåls och välja något annat så länge.

Inga kommentarer: