28 november 2007

Köket - renovering dag 25



Titta titta titta!!

Nu har vår snickare (och Jens) jobbat i två dagar för att sätta upp stommarna!
Luugn, vi har inte bestämt oss för blå luckor i sista stund utan det är skyddsplast som får sitta där tills allt är på plats! :)

Vissa saker är fortfarande inte på plats, såsom alla luckor, lådor, diskmaskin, kyl och frys, bänkskivor med mera, men det kommer. Hela köksön är inte heller på plats, bara stommarna. Det ska ju även bli en lång bänkskiva som också kommer att fungera som "köksbord" med fyra sittplatser. Men man får en rätt bra bild över hur det kommer att se ut.

I måndags när de första stommarna kom på plats blev vi lite oroliga över att det skulle bli trångt, men nu känner vi oss mycket lugnare. Nu när det varit helt tomt i köket så har det känts så stort och nu när stommarna kommer på plats en efter en så är det ju ganska självklart att det blir mindre plats och då kändes det lite konstigt. Men som sagt, nu känns allt väldigt bra och det var skönt att se hur mycket plats själva köksön tog när det kom på plats i går, vi har varit lite oroliga för den.

Bänkskivorna levereras på tisdag i nästa vecka och tapeten skall komma på onsdagen. Lite elektrikerjobb och så vår glasskiva som skall agera "stänkskydd/kakel" ovanför diskbänken är kvar. Den vet vi inte riktigt när den kommer. Vi har även beställt nya fönsterkarmar i vit marmor som skall sättas på plats.

Så ett par veckor till tar det innan det blir klart, och det längtar vi efter nu!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läste nån pik om att man ska kommentera så då gör jag väl det igen :-)

Ska bli spännande att se när det är klart, fattar inte att ni kan få sådan fart när ni väl bestämmer er... ...men å andra sidan tar det ju ett tag för er att bestämma er *s*.

Själv har vi köpt bil istället (och sålt Alfan).....

Jennica... sa...

Så ni har fått sålt Alfan! Vad blev det nu då?

Jo, vi är rätt snabba när vi väl bestämt oss! :)

Anonym sa...

Det blev en Saab 9-3 Aero SS 2.8T V6.
Liten och nätt sak :-)