17 oktober 2007

Nytt kök!

Igår var "vår" snickare Johannes på besök. Vi började planera renoveringen av vårt kök. Det är jätte-spännande och kul! Lite läskigt också.... Det är en stor renovering och det känns så otroligt viktigt att den blir riktigt bra.

Köket är det första man ser när man kommer hem till oss. Det är också ett rum som vi spenderar mycket tid i. Man passerar det hela tiden på väg fram och tillbaka genom huset. Därför vill vi att detta ska bli riktigt bra och praktiskt.

Vi drog upp de grova dragen igår och vi känner oss nöjda. Det känns väldigt lyxigt att kunna ha möjligheten att Johannes kommer hem till oss och hjälper oss, ger oss råd. Han har byggt många kök och har stor erfarenhet av vad som är både snyggt och praktiskt - och möjligt!

Renoveringen kommer att innebära nytt golv i klinker med golvvärme, och när vi ändå håller på så gör vi golvet i hallen också eftersom det ska vara samma. Vi kommer att spackla väggar och de ska målas vita. Taket skall gipsas och målas, nu är det panel. Den lilla väggen mellan köket och vardagsrummet skall bort. Och så ny köksinredning såklart! Ett stor jobb som kommer att ta sin tid, men det kommer det att vara värt. Ett nytt kök kommer att lyfta hela huset!!

Det första som ska göras nu är att vi ska bestämma vilken köksinredning vi vill ha, vilken typ av kakel/stänkskydd vi vill ha och vilket golvklinker vi vill ha. Johannes skall återkomma med tidplan på när han och hans "jobbare" har tid.

Så spännande!!!! Ni kommer att kunna följa arbetet här på bloggen.

4 kommentarer:

Kim sa...

Hur mår självdisciplinen? ;)

Anonym sa...

Syftar du på den obefintliga träningen....?

Kim sa...

Japps =D

Anonym sa...

Tja....har helt kommit ur....usch, nu kommer det bli sådär jobbigt igen....blä!!