26 april 2007

Äntligen!



Igår var vi och hämtade häcken på plantskolan, två säckar med plantor! Vi köpte täckbark också, det ser så fint ut förutom att det håller fukten på plats och ogräset borta. Efter en snabb uträkning så tror vi att det kommer att gå åt ca 40 säckar täckbark.... Och så har vi lagt ner 20 säckar mull och 20 säckar kogödsel.... Ja om inte denna häck har fått de bästa av förutsättningar så vet jag inte vad! :)

Oxelhäck har en så kallad genomgående stam som de andra grenarna växer ut från. Denna stam skall inte klippas förrän den har nått önskad höjd, de andra grenarna kan man klippa för att få den tätare. Jag lärde mig också att man klipper häcken i "JAS" - dvs Juli, Augusti, September. Efter September går plantan ner i viloläge samt att det börjar bli kallare ute.

Vi planterade hela framsidan igår kväll. Planen var att få alla plantor i jorden, men när vi satte den sista plantan på framsidan så var kl. tio på kvällen och vi såg nästan ingenting, det var alldeles mörkt ute. Det tog längre tid än vad jag trodde - gräva ett hål, vattna, sätta ner plantan och fylla igen. Men fint blev det!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det råder delade meningar om man ska låta en oxelhäck ha genomgående stam. Vi har också en ny oxelhäck och kommer inte att låta stammen bli genomgående. Har läst en hel del om det, tex här: http://www.averdis.com/article.php?n=9941&c=

Lycka till!
/Magnus