Jag har tyvärr ingen bild på själva rätten, men väl på mig när jag tillagar den! :) |
Ni är flera stycken som efterfrågat receptet på det jag bjöd på i torsdagskväll, första kvällen på vår minisemester i Kattvik. Det är ett enkelt men väldigt gott recept på en kycklingrätt som går att förbereda kvällen innan om man vill, och det är ju väldigt fiffigt ibland!
6 portioner
Kyckling med provencalska örtkryddor
ca 1 kg kycklingfilé pensla med olja
Krydda med salt och peppar
Stek hela i ugnen 175 grader ca 20 min (tills färdiga)
Bryn sedan fileéerna i stekjärn på spisen
Låt svalna
Skär i skivor och lägg i ugnssäker form
Sås
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
ca 20 soltorkade tomater i små bitar
1 ask provencalska örtkryddor (frysta)
1 msk sambal oelek (efter smak)
Blanda allt
Sjud i 10 min
Häll över kycklingen, kan med fördel dra över natten
Vid servering:
Strö över riven ost
Gratinera i ugn på 225 grader ca 20 min
Jag serverade kycklingen med ris och en stor sallad till.
6 kommentarer:
Det där ska jag testa!
Låter väldigt gott=))
Så hoppas jag att allt är bra med dig och att du får en lugn start på veckan.
Kram Hannis
Så gott det låter. Så bra man kan förbereda så mycket. Ha en fin dag Kram Pernilla
Mmmm sååå gott det låter, måste testas, tack för receptet finaste. Kramisar Tina
Tack! Vi håller på att slita vårt hår efter lätta och smidiga recept med ingredienslistor som inte är en halvmeter, typ precis såhär. Detta blir stjärnmärkt i chrome :)
det lät såååå himla gott!
Tack! Det kanske blir middagen på skolavslutningen.
Jag gillar att det verkar enkelt och lite av en "alltiallo"-rätt!
Skicka en kommentar