08 juni 2014

Kyckling med provencalska örtkryddor

Jag har tyvärr ingen bild på själva rätten, men väl på mig när jag tillagar den! :)

 Ni är flera stycken som efterfrågat receptet på det jag bjöd på i torsdagskväll, första kvällen på vår minisemester i Kattvik. Det är ett enkelt men väldigt gott recept på en kycklingrätt som går att förbereda kvällen innan om man vill, och det är ju väldigt fiffigt ibland!

6 portioner
Kyckling med provencalska örtkryddor
ca 1 kg kycklingfilé pensla med olja
Krydda med salt och peppar
Stek hela i ugnen 175 grader ca 20 min (tills färdiga)
Bryn sedan fileéerna i stekjärn på spisen
Låt svalna
Skär i skivor och lägg i ugnssäker form

Sås
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
ca 20 soltorkade tomater i små bitar
1 ask provencalska örtkryddor (frysta)
1 msk sambal oelek (efter smak)

Blanda allt
Sjud i 10 min
Häll över kycklingen, kan med fördel dra över natten

Vid servering:
Strö över riven ost
Gratinera i ugn på 225 grader ca 20 min

Jag serverade kycklingen med ris och en stor sallad till.


6 kommentarer:

Hannis sa...

Det där ska jag testa!
Låter väldigt gott=))

Så hoppas jag att allt är bra med dig och att du får en lugn start på veckan.
Kram Hannis

Flower of Fame sa...

Så gott det låter. Så bra man kan förbereda så mycket. Ha en fin dag Kram Pernilla

Home2tiny sa...

Mmmm sååå gott det låter, måste testas, tack för receptet finaste. Kramisar Tina

Johanna | Tillvaron.se sa...

Tack! Vi håller på att slita vårt hår efter lätta och smidiga recept med ingredienslistor som inte är en halvmeter, typ precis såhär. Detta blir stjärnmärkt i chrome :)

Frida G Svensson sa...

det lät såååå himla gott!

Birgit sa...

Tack! Det kanske blir middagen på skolavslutningen.
Jag gillar att det verkar enkelt och lite av en "alltiallo"-rätt!