15 september 2009

"Hur vågar du låta din dröm styra din affärsidé?"

Så hette föreläsningen jag var på i eftermiddags. Så himla bra! Hade faktiskt inga direkta förväntningar, men jag blev glatt överraskad. Det var Malmö Nyföretagar Center som var värd för föreläsningen och det var två tjejer som pratade, Marie Ek Lipanovska som driver företaget Själaglad och Eva-Lotta Runfors som driver företaget Nytt fokus

De berättade sina historier, om varför de startade sina företag. Vad de tror på, vad de lärt sig, vilka erfarenheter de gjort och de inspirerade och peppade. De fick oss att tänka till, att utmana våra invanda tankar och fundera i lite nya banor. Båda två har företag som sysslar med coachning, även om de var väldigt olika som personer. 

Jag blev oerhört inspirerad och nu vimlar tankarna omkring i huvudet! De sa flera saker som jag verkligen tog till mig, kanske inte revolutionerande saker men ändå väldigt tänkvärda. Och lite nytt som jag inte tänkt på tidigare. Det viktigaste budskapet är ändå att våga! Våga tro på sig själv och sin idé. Våga prova, våga misslyckas - och våga lyckas. Våga satsa på sig själv! 

Marie och Eva-Lotta har startat ett samarbete som de kallar för Drömfångare. De vill hjälpa människor att fånga sin dröm och hitta den rätta vägen för dem. De vill inspirera människor att våga drömma. 

De fick saker och ting att låta så oerhört enkla och framför allt så fick de verkligen oss att tänka till. Ska man verkligen vakna upp när man är 90 år och inse att man inte ens försökte uppfylla sina drömmar? Ska man verkligen inte försöka ta tag i sin situation och följa en väg där man kan använda sin fulla potential, utmana sig själv och må riktigt bra? 

Våga våga våga!! Inte bara fundera, utan våga köra på! Börja! 

Jag vet vad jag ska börja med, jag ska anmäla mig till Drömfångarnas första föreläsning "Fånga din dröm"! 

Inga kommentarer: