Bloggar jag läser

08 september 2009

Stor tjej!

Lill-Hannis börjar bli stor! I alla fall fem och en halv månad! :) Då tycker man - i alla fall hon - att det börjar bli rätt trist att ligga ner eller sitta i babysitter. Tänk om man kunde sitta själv! Och det kan man ju - med lite hjälp!

Därför har vi börjat använda sittvagnen, Jossans gamla. Den funkar rätt bra fast den är lite otymplig. Hon gillar den, det finns ju så mycket spännande att titta på! Den är lite stor för henne när det gäller selarna som ska hålla henne på plats, så hon glider lite. Men det kan man fixa med filtar och annat som man pallrar upp henne med. Mycket stolt såg hon ut i morse då vi följde Jossan till skolbussen!




Igår var vi och köpte en barnstol. Jag gick på tipsen jag fick här i bloggen och det blev en vit Antilop från IKEA, den är mest praktisk att ha hemma. Enkel att torka av, stabil och så finns det ju ett bra bord där man kan ha sina grejor på - eller bara sitta och slå på vilket är jätte-kul! :) Den andra svartvita, som jag visade här på bloggen, ska vi också köpa. Den är bra på det sättet att den kan fällas ihop helt och blir helt platt, perfekt att ta med sig när man ska bort. Även här var det jätte-kul att sitta! Hon blev så stor helt plötsligt!



Vi köpte även nytt täcke, kudde och nytt påslakan-set. Det blev jätte-fint i spjälsängen. Vi försöker öva på att sova där, nu sover hon ju i liggvagnen och trivs bra med det. Men hon börjar bli lite för stor för den, hon slår i med armar och ben så fort hon rör sig och då vaknar hon. Enda svårigheten med spjälsängen är den att hon har väldigt svårt att somna i den - där är det för mycket plats! Så fort man lägger henne i den så ska hon snurra runt och lägga sig på mage! Det funkar rätt bra om man lägger henne där sovande, men så fort hon vaknar till så vänder hon på sig. Ja ja, vi får fortsätta öva...

Jossans gamla spjälsäng funkar fortfarande, jag tycker den är jätte-fin!

Gulligt tryck på påslakanet!

3 kommentarer:

  1. Oj! Hon ser ju jättestor ut när hon sitter så!

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder på en tjej som plötsligt blivit stor. Men så roligt för henne att se sig omkring i sittvagnen.
    Kram, M

    SvaraRadera
  3. Javisst ser hon stor ut! Men hon börjar ju faktiskt att bli lite stor, i alla fall tillräckligt stor för att börja intressera sig för vad som händer runt omkring henne. Och det ser man ju så mycket bättre när man sitter upp! :)

    SvaraRadera

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica