Bloggar jag läser

06 september 2009

Multiplikation

Josefine har börjat med multiplikationstabellerna i skolan. Ja, det började de faktiskt med redan förra läsåret, men nu ska det drillas ordentligt. Till nästa vecka har de 3:ans och 4:ans tabell. 

De har fått tips om en website där de kan öva på tabellerna, man väljer själv vilka man vill öva på. Sedan kan man också tävla mot sig själv och andra, men då är det på alla tabellerna så det får vänta lite. Men jag har testat lite och det är rätt kul! Nu är jag ju sämst i världen på matte, men just tabellerna lärde jag mig utantill och de kan jag fortfarande. Nu är det största problemet att kunna skriva in siffrorna snabbt eftersom själva tävlandet görs på tid. Hade jag haft ett tangentbord med siffrorna samlade nere till höger så hade det troligen gått fortare.

5 kommentarer:

  1. Vilken tid det tar att skriva in! Typ 57 sekunder blev det på två försök igår kväll.

    SvaraRadera
  2. Mitt rekord är 49.2. Men det svåraste är som sagt att hitta tekniken för att skriva in talen!

    SvaraRadera
  3. Tur att mamman kan tabellen. Pappan är ju inte så vass vet vi ju alla...

    Frallan

    SvaraRadera
  4. Hahaha! Jossan börjar också fatta galoppen! Hon hade test idag på 3:ans och 4:ans tabell - och hade alla rätt plus att hon klarade tidsgränsen på 2 minuter!

    SvaraRadera
  5. Ja ja... jag hade över 240 sekunder på det testet. En klassisk gångertabellsession med irritation och hjärnblockad! :)

    SvaraRadera

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica