Bloggar jag läser

03 april 2011

Min mormor 90 år

På tisdag fyller min mormor 90 år och det firade vi igår tillsammans med henne och släkten. Eftersom min mormor bor i Ystad så var det där som firandet hölls, på en restaurang som ligger på Regementet. Vi var sammanlagt 20 vuxna och 5 barn. Det blev ett riktigt lyckat firande och jag tror och hoppas att mormor blev riktigt nöjd. Det hon önskat sig var att fira sin 90-års dag med hela familjen och att hon skulle få dansa - och det fick hon! :)

Vi fick supergod mat och vin, flera höll tal (bland annat jag och min kusin som höll tillsammans) och vi hade väldigt kul! Mormor hade tänkt på de små barnbarnsbarnen och fixat mat som passade dem, de fick varsin liten leksaksbil vid sin plats och det var gott om plats på restaurangen för dem att springa runt och leka. När vi ätit färdigt så blev det en kort dans där alla män i sällskapet dansade med mormor i en slags "tjuvdans" och sedan gruppfoto såklart! När det sedan började komma in andra gäster så lämnade vi för att åka hem till mormor där det blev "efterfest" med mer vin och ostbricka. Supergott och trevligt!

Min mamma höll ett tal som handlade om allt som min mormor gjort i sitt liv, förutom varit mamma till tre barn och fru till min morfar (som tyvärr inte finns mer). Hon har bland annat startat filmklubb för barn, lett husmodersgymnastik, varit chef på turistbyrån i Ystad, varit med i Lotta-kåren, arbetat och drivit Medborgarskolan i Ystad i 19 år, startat ett datakonsultföretag som höll datakurser långt innan IT-boomen, startat Alzheimerföreningen och Alzheimerfonden i Sverige vilket blivit uppmärksammat på Postkodlotteriet! Snacka om entreprenör! :) Otroligt imponerande kvinna och nu fyller hon alltså 90 år. Och som min morbror sa, hon är en envis människa och hon har bestämt sig för att hon ska klara av de sjukdomar och annat som drabbat henne och även att hon vill klara av att bo själv. Hon är inspirerande, min mormor!














Vid varje plats på restaurangen fanns ett sådant här vackert keramiklöv, gjort av Krukmakaren i Ystad, som vi alla fick som minne av mormors 90-års dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica