Bloggar jag läser

08 augusti 2010

Linfrökex

Det är riktigt innesittarväder idag och jag blev lite sugen på att baka. Dessa linfrökex hittade jag hos en av mina favoritbloggar Skrivarmamma, som i sin tur hittat dem i tidningen Lantliv. De var helt perfekta i min smak, både för att jag hade alla ingredienser hemma plus att det kändes inte lika onyttigt som en kladdkaka eller så. :)

Linfrökex
ca 30 stycken

3 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 del hela linfrön
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
100 g smör
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner vätskan och blanda ihop. Låt degen vila i 10 minuter.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller använd en smord plåt. Kavla ut degen tills den täcker plåten och är ca 3 mm tjock. Nagga den med en gaffel och sporra eller skär ut fyrkantiga kex som mäter cirka 5 x 5 cm.

3. Låt grädda kexen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna på plåten. Servera kexen med marmelad och ostar.

3 kommentarer:

  1. Visst var de supergoda! :) Kul att du gjorde dem.

    SvaraRadera
  2. här har vi också väder då man bara vill vara inne....Linfrökex,låter spännande...-måste jag testa:)/kram

    SvaraRadera
  3. De blev riktigt goda! Jag är väldigt nöjd med mig själv. :)

    SvaraRadera

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica