Bloggar jag läser

07 mars 2010

Yoghurtkyckling från Kaxholmen

Igår åt vi en riktigt god middag, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av det receptet. Det kommer från boken "GI in the city".

4 portioner

Yoghurtkyckling
4 kycklingfiléer
3dl naturell yoghurt
saft av 1 citron
1 kuvert saffran
1 tsk koriander
1/2 tsk kardemumma
1 tsk mald ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
lite cayennepeppar
salt och svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en skål. Dela kycklingen och lägg i marinaden. Låt kycklingen marinera i 4-5 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp bitarna ur marinaden och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över lite av marinaden och ställ formen i ugnen i 25-30 minuter.

OBS! Kycklingen behöver inte marineras så länge! Jag glömde bort det och la den i marinaden och sedan direkt i formen, det blev jätte-gott ändå! Jag hällde över ganska mycket marinad i formen istället.

Asiatisk gurksallad
2 små fasta gurkor
1/2 dl hackad, färsk mynta
1/2 dl hackad, färsk koriander
1/2 dl olivolja
2 msk risvinäger (jag tog vitvinsvinäger)
1 tsk sockerersättning (jag tog strösocker)
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk finhackat citrongräs
1 msk japansk soja (jag tog thailändsk)
salt och svartpeppar

Skiva gurkorna på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Lägg gurkremsorna på ett fat och strö över finhackad mynta och koriander. Blanda olivolja och vinäger i en skål. Tillsätt socker, ingefära, citrongräs och soja och blanda om. Häll dressingen över gurkan. Strö på salt och svartpeppar.

Som ni ser så bytte jag ut några av ingredienserna här och tog sådant jag hade hemma istället, det gick alldeles utmärkt!

Till detta åt vi basmatiris, egentligen ska man inte det enligt receptet eftersom det är GI men vi kände att vi ville ha ris till. Vill man vara lite nyttigare och ändå inte köra GI rakt av, så kan man ju använda fullkornsris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica