Bloggar jag läser

01 januari 2010

Thailändsk Nyårsfisk

Vi åt ju lite oväntat thailändskt på nyår. Jag tänkte dela med mig av detta goda och enkla recept.

500-600 Pangasiusfilé
1 purjolök
1 färsk röd chili
2 lime
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk curry
1 burk kokosmjölk
1 msk thailändsk fisksås
Färsk koriander

Skär fisken i bitar. Skiva purjolök, chili och vitlök.
Riv skalet av limen och pressa ur saften.
Hetta upp olja i en låg, vid panna.
Rör ner curryn.
Tillsätt purjolöken, chilin, vitlöken och all lime (skal och saft).
Fräs 2 minuter.
Rör ner kokosmjölk och fisksås.
Låt koka upp.
Lägg ner fisken och låt sjuda i ca 8 minuter.
Smaka av med salt.
Garnera med korianer.

4 kommentarer:

  1. Det får testas! Jag är ju fiskätare numera. Idag åt jag panerad torsk och potatismos tills jag blev alldeles kräkig, så nu tar jag igen mig med kaffe och pepparkakor. =)

    SvaraRadera
  2. Hur kom du på att äta panerad torsk med potatismos?

    undrar

    P

    SvaraRadera
  3. För att det är gott?!
    Potatismos är bland det bästa som finns!

    SvaraRadera

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica