Bloggar jag läser

01 oktober 2009

Nya rutiner

Nu är Johanna 6 månader och 1 vecka. Det börjar bli dags att införa lite ordentliga sovrutiner, för hittills har hon fått sova i  princip när hon har velat. Och det har ju faktiskt funkat, hon har sovit gott hela natten ända till morgonen. Men inte nu längre.....hon vaknar flera gånger på natten, gnyr och har sig.....vet inte vad det beror på. Däremot så vaknar hon tidigt, väääldigt tidigt, typ fyra eller så, och är pigg! Det måste ju i alla fall bero på att hon sover för mycket på dagen, så att hon inte är trött på natten. Så nu ska vi försöka få ordning på sömnen.....

Lättare sagt än gjort. Vi gör vårt bästa för att hålla henne vaken...men det är en trött bebis vi har! :) I dag har hon sovit tre gånger, förutom nu då när hon sover för natten. Det borde kanske bara vara två gånger, en på förmiddagen och en på eftermiddagen....men än så länge funkar det inte. Idag blev det en gång på tidig förmiddag, en gång på tidig eftermiddag och en gång på tidig kväll - och sedan då för natten. 

Inte lätt det här. Men vi får kämpa på....för nu är jag dödstrött på att vara trött! Sover ju så illa, får gå upp och ge henne nappen och lägga henne tillrätta ungefär 4-5 gånger per natt....och det börjar bli tröttsamt även om vi försöker turas om att sova med henne. Så vi kämpar på, och det kommer att ordna sig. Hon är så himla duktig med allt annat, har så lätt att anpassa sig.

Maten funkar jätte-bra! Hon äter 5 gånger per dygn, ungefär klockan 7, 11, 15, 19 och 23. Ungefär. Och nu har vi bytt ut ett mål till riktig mat och det funkar jätte-bra! Hon äter med god aptit, tycker det är jätte-kul och sitter och hoppar i sin stol, skrattar och kladdar! Både hon, stolen och golvet får saneras efteråt! :)

Nu sover hon i sin säng med ett stadigt grepp om ett gosedjur, precis som Jossan gjorde - och fortfarande gör! Älsklingarna!

2 kommentarer:

  1. Gosedjur är faktiskt alldeles utmärkta att sova med i alla åldrar! (Både gosedjurens samt den som sovers ålder alltså)

    SvaraRadera

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica