Bloggar jag läser

06 juni 2009

En blindtarm mindre i familjen

I fredags natt fick Jens jätte-ont i magen. Detta resulterade i att vi åkte in till akuten på morgonen och det visade sig troligen vara blindtarmen. Efter en snabb hantering på akuten blev det sedan en lång väntan på att få komma upp på kirurgakuten, där de skulle göra bedömningen om det skulle bli en operation eller ej. Väl där så blev det ytterligare väntan på att en kirurg skulle komma och klämma på magen och bestämma ifall de skulle operera bort blindtarmen eller ej. 

Jag och Johanna var med Jens hela dagen med avbrott för att hämta Josefine efter skolan. Men sen eftermiddag körde vi hem för jag hade lovat att gå på cirkus med Josefine och hennes kompis Moa. En mindre cirkus hade satt upp sitt tält bakom deras skola. Så fort jag satte foten innanför tältduken så ångrade jag mig, jag hade ju inte behövt följa med! De hade klarat sig hur bra som helst själva utan att jag behövt vara där. Men men, nu var jag där och det var helt ok. Tjejerna hade jätte-skoj i alla fall och det var huvudsaken!

Jag och Jens hade sms-kontakt hela kvällen och till slut fick han beskedet att det skulle bli operation klockan två på natten. Detta blev sedan till halv fyra, men då gick det fort. 45 minuter från det att han blev sövd tills de var klara med ingreppet. Sedan så ville de ha iväg honom så fort som möjligt på förmiddagen så han var hemma igen vid två-tiden. De verkade ganska så okänsliga och tyckte han skulle gå upp och gå och sådär fastän han sa att han hade jätte-ont. Inte ville de hjälpa honom heller när han knappt kunde ta sig från sittande till liggande i sängen, de tyckte att han kunde öva för "hur skulle han annars klara sig när han kom hem"?!

Nu ligger han och sover, han går på smärtstillande och har ont stackaren. Förhoppningsvis så blir han bättre snart! Om man nu ska se det positivt så är jag glad att det hände nu och inte senare i sommar när vi är på Cypern!


3 kommentarer:

  1. Usch, vad skönt att det gick bra. Har också märkt av det där med skicka hem ivern. Tog bort gallblåsan för två år sedan och jag var helt slut, spydde en hel dag men skulle sedan hem fort som attan. Jag hade lilla E nyfödd hemma (två månader) och behövde komma hem o amma men pga medicinerna kunde jag ändå inte det. Hade lätt behövt en natt till på sjukhus, mådde skit. Kram till Jens och er andra, hoppas han mår bättre fort!

    SvaraRadera
  2. Tack Pernilla! Gulligt av dig att tänka på oss.
    Han mår lite bättre och tycker det är skönt att vara hemma. Kram!

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att det gick bra iaf. =)

    SvaraRadera

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica