Bloggar jag läser

28 februari 2009

Ytterligare en vecka med husmorsrecept!

Vi fortsatte laga mat ur boken "Husmorsorna..." under veckan och vi känner att vi fortfarande vill fortsätta. Det har gjort matlagningen i veckorna mycket roligare och mer spännande! Och det bästa av allt, alla tycker det är gott! :)
Denna vecka som gått har vi lagat:

* "Anettes allt-i-ett-kyckling"
Kyckling, potatisklyftor, morot i bitar, rödlök i klyftor, paprika i bitar, vitlök, fetaost och ruccola, rosmarin - allt i samma ugnsfasta form.
Super-gott! Verkligen! Det tog lite längre tid än vad det stod i receptet, speciellt för potatisen att bli klar, men det var värt att vänta på. Kalas-gott tyckte vi!! Jossan tyckte sådär....

* "Piccata på fisk"
Spätta panerad i ägg, parmesanost och paprikapulver. Ris och god tomatsås till.
Också väldigt gott! Vi körde på fryst spätta, hade blivit ofantligt gott med färsk spätta! Men vi tyckte detta var väldigt gott - och Jossan fick en ny favorit!!

* "Jonas raggarräkor"
Räkor, paprika, vitlök i cremefraichesås serverades med ris.
Smaskens!!! Enkel rätt som gick snabbt att tillaga, väldigt färgglatt. Vi tyckte det var en super-god fredagsrätt och Jossan petade ut räkorna och gillade det också!

Favoriterna denna vecka var helt klart "Piccata på fisk" för Josefine och jag tror nästan "Allt-i-ett-kycklingen" vann hos oss!!

Vill ni prova något så finns recepten hos mig!

2 kommentarer:

  1. Vad ni är seriösa! =D Väldigt vuxna!

    SvaraRadera
  2. Jovisst är vi!!! :)
    Men gott är det! Och enkelt! Och det är ju en bra kombination.

    SvaraRadera

♥ Tack för att du lämnar ett litet meddelande! ♥
Kram Jennica