08 augusti 2007

Sommarens böcker

Jag har faktiskt hunnit med att läsa en del böcker under semestern. Här kommer en kort presentation:



"Isprinsessan" av Camilla Läckberg

En kvinna hittas död i sitt hem, det ser först ut som självmord men man kommer snabbt fram till att det är mord. Det är upptakten till en väldigt spännande bok med en handling som gör att man hela tiden vill framåt och få reda på hur det ska gå.

Första boken jag läst av Camilla Läckberg. Jag tyckte väldigt mycket om den! Jag hade jätte-svårt att lägga den ifrån mig! Jag kommer definitivt att läsa hennes andra böcker också.




"Djävulen bär Prada" av Lauren Weisberger

Detta är boken som filmen med Meryl Streep och Anne Hathaway bygger på. Jag ville gärna läsa den, har fortfarande inte sett filmen. Men jag blev besviken. Även som semesterbok så kändes den tunn och ointressant. Den hade kunnat halveras - minst! Det kändes som om jag läste samma sak om och om igen, det upprepade sig. Så nej, ingen hit.



"Sista jouren" av Karin Wahlberg

Detta var första boken om Veronika och Claes, som är huvudpersonerna i Karin Wahlbergs deckare. Jag har tidigare läst "Flickan med majblommorna". Ytterligare en bra svensk deckare!

En död läkare hittas på sjukhuset i Oskarshamn, där Veronika arbetar. Claes Claesson är polisen som utreder mordet och långsamt med säkert så benar man ut problemen och hittar fram till mördaren. Inte riktigt lika bra som "Isprinsessan" men ändå väldigt mysig att läsa!




"Mannen under trappan" av Marie Hermanson

Denna boken är för Bokklubben och den ska vi diskutera nästa vecka.

Fredrik bor i sitt drömhus med fru och två barn. Allt är frid och fröjd tills Fredrik en morgon möter en liten man i sin hall. Mannen påstår att han bor i skrubben under deras trappa som leder till ovanvåningen. Detta är starten till många mystiska händelser och det verkar gå utför med Fredriks så idylliska liv. En spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej mamma!
Jag ska snart bada tillsammans med lagersvansarna.Har sovit gott i GÄSTRUMMET inatt!!! Bara en mygga.
Puss och kram!!
Din joss

Jennica... sa...

Hej Gumman!

Vad skönt att du får komma iväg och bada! Jag blir jätte-avundsjuk!

Vad duktig du är som sovit i gästrummet!

Massor med pussar och kramar!!
Mamma