28 maj 2014

I min egen takt


En kort men intensiv arbetsvecka är över. Skönt. Nu väntar fyra lediga dagar med bara ett par saker inplanerade och det är lite bonustid med tjejerna, så det är bara mysigt! Jag gillar det där, att ha flera dagars ledighet utan något inplanerat. Det ger mig lugn. Ibland kan jag dock får för mig att vilja göra så mycket att jag helt "går i stå" och gör inget alls, bli handlingsförlamad. Men, oftast så hittar jag på lite av varje i min takt. Just det där, i min takt, det är det som är grejen. Att bara få skrota runt och ta dagarna som de kommer. Göra lite av vad jag har lust till.

Jag hade verkligen önskat en helg med massor av sol och underbart väder, men det verkar lite si och så med det där.  Men just nu lyser solen högt där uppe på talltopparna, det sista den gör innan den försvinner ner....det är så vackert!

26 maj 2014

Lyckligaste mamman



Igår var det Mors Dag och jag firade att jag är mamma till de två finaste ungarna i hela världen! Det var en härlig sommardag och mina föräldrar och min syster och hennes sambo var hemma hos mig. Vi fikade i trädgården, åt jordgubbar, hallon och melon och hade det sådär bra som man bara kan ha det en solig, varm dag tillsammans med de man tycker allra mest om.

Givetvis firade jag också min egen världens bästa mamma! Och när man sitter sådär i solen.....varm och blir pussad på och är tillsammans med sin familj, då känner man att livet är himla, himla bra! 

En väldigt lycklig mamma är jag!


24 maj 2014

Lyckodag


Idag har det varit en lyckodag om man frågar Johanna! I förmiddags så hyrde jag och en kompis till mig en liten svart shettis som hette Castello, för att våra småtjejer skulle få prova på att rida. Det var första gången vi gjorde detta och det var ett litet test, för att se att allt funkade. Det gick jättebra! Johanna var salig!

Ännu bättre var ju förstås att storasyrran var med och ledde hästen, det blir inte mycket bättre än så. En härlig 40-minuters runda i skogen.


När vi kom hem så upptäckte vi att en av hästgårdarna som ligger väldigt nära oss hade ponnyridning just idag! Så då blev det en liten tur till och så avslutades allt med en tur med häst och vagn! En mycket nöjd tjej som hoppar runt här hemma!

23 maj 2014

Här och nu

 
 
Just nu är det mycket 'här och nu'. Livet är bra just nu, men jag tar varje dag som den kommer. Njuter, tar in och bara lever. Samtidigt som livet åker berg och dalbana så har det varit en otursvecka med halsfluss för den stora tjejen och ett klämt finger för den lilla, så det har minsann varit elände också. Men, vi tar dagarna som de kommer och därför har tyvärr bloggen fått stå åt sidan. Men jag finns här och jag 'lever' allt vad jag kan!



19 maj 2014

Det är mycket man 'ska'


Denna helgen rusade ju förbi i rekordfart måste jag säga! Inget bloggande har det blivit, men dock en massa annat mysigt så jag är mer än nöjd! Det var ju ljuvligt väder i lördags och jag spenderade dagen i en solstol vid havet och njöt av att få känna solens strålar i ansiktet igen! Igår regnade det ju tyvärr, men jag hann minsann klippa gräset och det får jag vara nöjd med!

Det är svårt att hinna allt....ibland känns det svårt att hinna någonting.... Man 'ska' så mycket. Man ska ha ett fint, välstädat hus, man ska ha en fin, prydlig trädgård, man ska ge sina barn det allra bästa man bara kan av mys, mat, tid, uppmärksamhet och kärlek, man ska hinna med att träna....och så ska man hinna jobba en massa också. Jisses, säger jag bara! Och innan ni säger nåt....alla dessa måsten och 'ska' är det jag själv som lägger på mig...jag vet. Men det känns ändå som att de saker jag tagit upp är någon form av bas, något man liksom inte kommer undan. Fast ge tjejerna kärlek kommer av sig själv såklart!

Förra veckan blev det fokus på kompishäng och träning. Denna veckan blir det fokus på tjejerna....och träning, och jobbet....kanske till och med att huset kommer att städas. Ibland känns det som om man behöver ha en eller annan superkraft för att hinna med allt. Det handlar knappt om att orka, det är tiden som inte räcker till...

Idag har jag dock lovat Johanna en cykeltur när hon kommit hem från dagis och det ska bli mysigt, skönt att komma ut och få lite luft. Inomhus ligger en febrig tonåring och är riktigt krasslig, stackaren. Så ovanligt att se henne på det sättet.... Så när liten har somnat blir det till att pyssla om stor lite extra....

Undra om jag kan klämma in ett träningspass också...?!
Och nej, jag är inte stressad eller mår dåligt eller nåt sånt....det här var bara det som fanns i huvudet för tillfället! :)


16 maj 2014

Fint med fredag


Fredag! Riktigt skönt att det är just fredag idag, det har varit en minst sagt intensiv vecka. Fast, jag får skylla mig själv, det är jag som fyllt den till bristningsgränsen. Jag har gjort en massa trevligheter, men ibland kan det bli för mycket av det goda...som bekant....och jag som har behov av att bara vara hemma och skrota känner verkligen att det hade behövts nu. Men, ikväll är det tjejmiddag så ingen rast och ingen ro! Men, jag klagar inte...det ska bli supertrevligt!

I morgon väntar dock en låång sovmorgon och det ser jag fram emot! Och fint väder sägs det....som det ska njutas!


Ha en riktigt fin fredag!

15 maj 2014

Härliga morgonar


Denna veckan har jag hållit mitt löfte till mig själv om att gå powerwalks varje morgon innan jobbet. Mycket nöjd över att jag lyckats med detta! Jag har nämligen varit borta alla kvällar hittills och kommit i säng alldeles för sent och med tanke på hur dålig jag är att komma upp på morgonen, så är detta en mindre bedrift!

Men, har jag väl kommit upp så går det lättare. Och det är ju så vackert ute! Och dessa syrener..... Så vackra och de doftar så gott! Det är bara synd att de inte blommar längre än vad de gör...



Ha nu en riktigt fin torsdag!
Kram på er!

14 maj 2014

Underbaringar



Älskade ungar! Tosiga tjejer! Galenpannor! Och bästa, bästa underbaringar!

Just idag känns det som det är en evighet tills dess att de kommer hem till mig igen. Gosiga ungar, som fyller huset med liv. Men men, de har fullt upp med att fylla deras pappas hus med liv denna veckan! Och jag, jag har fullt upp med en massa annat.... Jag som brukar säga att jag behöver några kvällar per vecka för mig själv kommer inte att få det förrän på lördag! Men men, jag klagar inte....har en massa kul för mig denna veckan!

Och - till helgen blir det fint väder sägs det och då ska jag minsann ha en härlig utehelg i trädgården. Bara fixa och dona i en skön, maklig takt!


13 maj 2014

Nu räcker det


Nä minsann, nu får det sluta regna! När de vackra dagarna övergick i regn så tyckte jag faktiskt att det var rätt skönt eftersom luften klarades upp och pollenallergin lättade. Men nu, nu får det faktiskt räcka! Kallt är det....och blött....

Jag längtar ut i trädgården! Jag var ju på gång där och fixade och donade, men så kom regnet och nu är den helt plötsligt lite eftersatt.... Jag vill klippa gräset, klippa kanter, sätta igång och fixa med mina odlingslådor, plantera... 

Men - de sa faktiskt på nyheterna precis, att i slutet av veckan skulle den komma igen....solen! Och värmen! Hoppas hoppas att det stämmer, för det räcker faktiskt med regn nu.



11 maj 2014

I blom

Jag tänkte vara med i fotoutmaningen Vänner emellan för första gången denna söndag. Det är Kristina och Maria som har startat denna utmaning och efter att ha sett flera av mina bloggfavoriter vara med här, så tänkte jag att då måste ju jag också vara det!

Temat denna veckan är i blom, vilket ju såklart är passande såhär i maj! Det blommar ju så otroligt vackert runt omkring mig och jag har valt att visa bilder från min trädgård.







Titta här för fler fina bidrag!

09 maj 2014

Efter regn kommer sol


Nu har det regnat några dagar och även om det låter lite osannolikt så är jag glad för det. Jo, faktiskt! Det har varit väldigt bra för min allergi nämligen. Idag, för första gången på 3-4 veckor har jag inte behövt använda ögondroppar och det är ett stort framsteg! Tar fortfarande både tabletter och nässpray, men att slippa ögondropparna innebär att ögonen inte har kliat så mycket idag. Det i sin tur innebär att jag förhoppningsvis snart slipper puffiga, röda ögon som kliar något infernaliskt och som konstant rinner. Så, förutom att jag blir himla trött av tabletterna så har jag även sett extremt trött ut, i kombination med att jag sett ut som om jag gråtit flera dygn i sträck. Tja, ni hör ju....jag har inte direkt varit mitt snyggaste jag! :)

Men nu, efter några dagars regn så kanske jag kan få tillbaka mina ögon igen! Och jag hoppas dessutom att efter regn kommer sol - för jag älskar ju solen! Vill mysa i trädgården i helgen!



07 maj 2014

På rad...


Hemma hos mig står böckerna i rader.....och just "i rad..." är temat i Tatjanis bloggutmaning denna veckan! 

Jag älskar böcker! Allt med dem.....innehållet självklart, men även utseendet, omslaget, papperskvaliteten, formatet (gillar udda format).....tja, jag gillar allt med böcker helt enkelt! Och jag gillar att ha böcker. Jag vet att många tycker att bokhyllor med böcker ger ett rörigt inslag i inredningen, och visst....så kan det visst vara. Men, jag skulle aldrig kunna leva i ett hem utan böcker! Jag är uppvuxen med det.


Tidigare bodde vi i ett stort hus där jag hade plats för alla mina böcker, men nu när jag flyttat till ett mindre hus får jag tyvärr inte plats med alla. Jag har flera påsar på vinden som jag helt omöjligt kan göra mig av med, och då har jag ändå rensat...

För mig ger böckerna mitt hem personlighet. De är en del av mig. Det är en salig blandning av böcker jag köpt när jag var i tjugo års åldern, böcker jag köpt nu och böcker jag ärvt av min farmor. Och jag älskar blandningen!

Och - en annan sak. Givetvis står de i bokstavsordning efter författaren. Som på biblioteket. För mig finns inget annat sätt. Jag vet att många sorterar efter färg, storlek eller något annat, men jag har dem i bokstavsordning. Så det så! :)


Här kan man se fler fina bidrag till veckans utmaning!

05 maj 2014

Skånes djurpark


Eftersom stora tjejen var i London med sin pappa under helgen, så hade jag lovat Johanna att vi skulle göra något speciellt. Det blev ett besök på Skånes djurpark med mostrarna och enligt Johanna så toppar det London varje dag!

Jag gillar verkligen Skånes djurpark! Det är ett fint område, djuren verkar ha det bra och det finns mycket att göra och titta på. 



Numera kallar vi Johanna för björnvisslaren. Björnarna låg och solade och rörde inte en fena, men så fort Johanna visslade sin lilla vissling så reste de sig! Det funkade två gånger, så det var minsann ingen slump. Min dotter - Johanna björnvisslaren! :)

 
Det finns mycket att göra som sagt, förutom att titta på djuren. Här testar vi hinderbanan!


Och här.....jisses vilken stolt tjej! Vilken lycka! Hon skrattade högt hela rundan och på kvällen när vi kommit hem frågade hon nog hundra gånger...."mamma, när får jag börja rida?". En ridtjej till då!

En härlig dag! Men herregud vad trött jag var på kvällen Ögonen gick i kors under middagen, jag somnade när jag läste för Johanna och sedan när jag tittade på tv med Jossan så slocknade jag igen. Helt färdig! Den här allergin tar kål på mig....nu får det minsann snart vara slut! Tycker jag.

03 maj 2014

Lördagsfixande


Lördag. Solen skiner och det är ungefär 14 grader ute. Träden blommar för fullt och det är ljuvligt vackert. Syrenerna börjar blomma och jag har till och med sett magnolia som blommat över! Redan! Det måste vara ganska tidigt.... Vackert är det i alla fall!

Här är det faktiskt mest innefix idag. Dels för att det verkligen behövs och dels för att jag är så allergisk. Vi har såklart varit ute och cyklat en sväng och så har jag putsat fönster, men sen ville inte mina ögon mer. Så, nu dammsuger jag, jag har satt upp några tavlor, plockar undan.....lite sånt. Kanske inte det jag helst vill göra en solig dag, men ibland får man liksom bara acceptera läget. Hoppas de där björkarna blommar klart snart.....


Ikväll kommer ett par kompisar hem till mig och Johanna på middag. Det ska bli mysigt! Johanna ser mest fram emot allt gott vi ska bjuda på! Själv ser jag fram emot att sitta och prata hela kvällen, äta gott och dricka lite vin.

Hoppas ni alla har en fin lördag!


Cykelpremiär


Efter mycket om och men, så blev det då äntligen cykelpremiär för lillisen! Och vilken lycka! Vi har haft lite oflyt med cykleriet, men efter ett par felköp och annat krångel så blev det då äntligen dags att bege sig ut på premiärtur. Lite vingligt, lite osäkert, lite ovant....men det gick rätt snabbt för henne att få rätt på det och det skulle inte förvåna mig om hon cyklar utan stödhjul i slutet av sommaren!

Hon planerar redan för när vi ska cykla till dagis på morgnarna! :)



02 maj 2014

Min Londonresenär

Just nu är min stora älskling i London tillsammans med sin pappa. Som hon har längtat! Hon har varit så uppspelt och var redan innan resan övertygad om att det skulle bli de bästa dagarna i hennes liv! På schemat står det såklart sightseeing, men framför allt shopping - i alla fall om man frågar henne!

Jag är så himla glad att hon får göra denna resan, så spännande för henne! Det ska bli så roligt att få höra om allt hon har upplevt. Och se allt hon shoppat.... :)