29 juni 2011

Sommarexpressen

Kävlinge kommun har ett riktigt bra sommarprogram för barnen! De har samlat alla aktiviteter som kommunen erbjuder i ett dokument som man hittar på nätet. Det är olika fotbollsläger, ridläger, olika utflykter och så vidare. En av de aktiviteter som de har är Sommarexpressen, som är en buss som tar barnen till olika aktiviteter under en vecka. Det kostar 500:- och man tar med egen matsäck. Personal från de olika fritidsgårdarna i kommunen följer med.

Såhär ser Josefines vecka med Sommarexpressen ut:

*    Måndag: 5-kamp och brännboll på Järavallen
*    Tisdag: Besök på Vikingatider med olika workshops
      som tenngjutning och bågskytte
*    Onsdag: Skånes Djurpark
*    Torsdag: Tosselilla Sommarland
*    Fredag: Fotbollsgolf

Hittills har hon varit supernöjd och besöket på Skånes Djurpark har säkerligen också varit lyckat, de har ju haft superbra väder! Men gissar att det är en trött tjej som kommer hem i eftermiddag... :)

Sommar sommar sommar!

Idag är jag tillbaka på jobbet, men Jens har ju semester och idag är han och Johanna på stranden. Så härligt!! Fick precis denna bilden och den utstrålar så mycket sommar tycker jag!

Underbar sommarkväll

Dagen slutade trots allt väldigt bra! Min kusin Anders och hans fru Lena har varit hos oss sedan förra veckan, men i morgon så är det dags för dem att åka vidare. Så, för att avsluta deras vistelse hos oss på ett mysigt sätt och för att kvällen var helt perfekt för det, så blev det en middag på restaurangen i Barsebäcks hamn. Det är så himla mysigt där!

Det var som sagt en helt perfekt kväll - sol, varmt och vindstilla. Vi satt och njöt och åt väldigt god mat. Johanna var en liten ängel och var på superduper humör hela tiden. Hon bara spankulerade runt, kröp under bordet, busade lite, satt i knät och pratade. Jossan kunde tyvärr inte följa med, hon sover över hos en ny kompis.

Efter middagen så gick vi en promenad längs havet. Det är så himla fint i Barsebäcks hamn! Jag tror nog att man blir lite lyckligare om man får bo sådär alldeles nära havet! Tänk att sitta med en kopp te eller ett glas vin, insvept i en filt och bara titta ut över havet. Det måste ge livet en extra dimension av harmoni! :)








Hemma idag

Idag har jag varit hemma från jobbet. Gillar inte det alls. För det första så sätter det in någon form av dåligt samvete över att jag är hemma, trots att jag är uppenbart sjuk och mår dåligt. Sen så är det ju så tråkigt att vara sjuk, att känna att kroppen inte riktigt vill, att jag inte orkar. Och när detta sedan inträffar på en av sommarens hittills finaste dagar så blir det ju inte roligare precis. Vilken underbar sommardag det har varit idag!

Jag har dock varit inne hela dagen och legat och läst, sovit och jobbat lite mellan varven. Två speciella böcker håller jag på med just nu, en till bokklubben och en som jag fick från jobbet i sommarpresent. Jag ska skriva lite om dem när jag har läst ut dem.

27 juni 2011

Skruttig dag

Idag blev det en skruttig dag som började redan 4.30 i morse. Vaknade då av att jag hade ont i halsen.....usch, vill verkligen inte bli sjuk nu. Vi ska ju gå på bröllop på fredag och det finns inte på kartan att jag skulle vara sjuk då! Så, tips på bra huskurer emottages tacksamt!

Sitter just nu på jobbet insvept i en filt i ett kallt konferensrum och har precis avslutat en workshop. En mycket intressant workshop, men jag är så trött efter en alldeles för kort natt så huvudet har inte riktigt hängt med idag. Ni vet, den där hemska känslan man har i hela kroppen när man känner att man håller på att bli sjuk...

Jens och tjejerna började sitt sommarlov idag. En fin dag att börja på! :) Jens har varit och dykt på Kullen tillsammans med min kusin, Jossan har varit på Järavallen och haft 5-kamp och Johanna har varit med mina föräldrar i deras sommarhus. Det låter som om de har haft en härlig dag tycker jag, utan att egentligen veta! :)

Själv känner jag mig mest skruttig som sagt - och längtar hem! Vill helst bara ligga i soffan under filt och bli ompysslad.... :)













Neej, jag vill inte bli sjuk!!

26 juni 2011

Härlig midsommar

Nu är det tyst och lugnt i huset. Josefine är iväg med min kusin och hans fru och agerar golfcaddy och Johanna och Jens vilar. Jag sitter ute i trädgården och njuter av lugnet. För bara några timmar sedan så var huset fullt av folk - och vilken härlig midsommar vi har haft!


Vi tjuvstartade med en god middag och lite vin redan på torsdagskvällen när min kusin och hans fru kom till oss. Supermysig kväll och en bra start på en härlig midsommarhelg. På fredagen - midsommarafton - så sov vi länge, slappade runt och sedan satte vi igång med förberedelserna. Vi brukar ha midsommarafton här hos oss, och det är mysigt och avslappnat. Alla hjälper till med mat och dukning, alla känner varandra och det blir en skön och opretentiös stämning, precis som jag tycker om.

Jens och Anders, min kusin, fixade till en extra liten touch på firandet i år med en VIP-ingång till uterummet! Komplett med röda mattan och den obligatoriska avspärrningen, Jossan var dörrvakt. :)















Det blev en härlig dag och kväll med inledande korvgrillning och sedan blev det mys i trädgården och lite bad i vår lilla pool. Vädret var ju överraskande bra och regnet höll sig borta! Senare så blev det midsommarfirande i uterummet med sill, nypotatis, jordgubbar och allt annat som hör midsommarbordet till. En lång och trevlig kväll blev det!


23 juni 2011

Tjuvstart

Idag tjuvstartade vi vårt midsommarfirande! Tja....vi åt ingen midsommarmat eller så, men våra första gäster kom ikväll. Så det blev god middag och gott rosévin och en massa prat och mys! Nu ser jag fram emot i morgon då resten av våra goda vänner kommer, 10 vuxna och 6 barn kommer och firar sommaren med oss och sover över. Härligt! :)

Fin kofta

Kolla vilken fin somrig kofta från Du & Jag! Hittade den i Pernilla Wahlgrens webshop. Jodå, hon har också en sån! :)

22 juni 2011

Midsommarförberedelser

Hmmm, jag borde fixa och dona inför midsommar. Inte fastna här framför datorn, alldeles för sent. Men det var så länge sen jag faktiskt läste lite bloggar och surfade runt, och när jag väl började så var ju det mycket roligare än att städa! Men på midsommar är det fest här och det kommer hit folk, och då kan det ju vara trevligt om här är lite städat. Speciellt som alla ska sova över....

Men det mesta är städat nu, Jens dammsög hela huset igår och gräset klippte han idag. Jag har fortsatt städa lite idag. Däremot är rabatterna överfulla med ogräs och man ser knappt ut genom fönstren....jag får skylla på regnet.... :)

Men men, just nu varvar jag lite blogginlägg med att tömma diskmaskinen, men när det är gjort ska jag krypa ner i sängen. Planen är att komma iväg tidigt till jobbet i morgon, har massor att göra och ingen tid att stanna över på kvällen för då kommer ju de första gästerna! Det ska bli så mysigt att ha alla här!

Badfrisyrer

Det här med att få schampo i håret är ingen hit tycker Johanna, framför allt inte att skölja ur det! Men ibland så måste man ju och då får man roa henne med det man kan komma på, för att göra schamponeringen till något kul. Som knasiga frisyrer till exempel! :)



20 juni 2011

Skönt att stryka på Att-Göra-Listan!

Ikväll fick jag äntligen tummen loss - efter lite påtryckning - och sorterade alla baby- och barnkläder! Det har legat högar i tvättstugan och biorummet som jag inte kommit mig för att ta hand om. Jag är bra på högar...

Jag har så svårt att slänga de där minsta babykläderna, jag bara kan inte. Det känns som att slänga bort en liten del av Josefine och Johanna, och det är ju alldeles hemskt! Jag blir alldeles nostalgisk när jag tittar på dem. Jens bara fnissar åt mig! :)

Så, det mesta fick följa med upp på vinden igen! Men nu ligger det nerpackat i kartonger efter storlek. Sååå skönt att det är gjort!

19 juni 2011

Underbart härlig söndag

Idag har det varit en helt underbart härlig söndag, med mycket lugn och ro. Samt en två timmars promenad som helt tog musten ur mig, såå trött i benen och kroppen! Men tyvärr inget uppdaterande på bloggen.... Har prioriterat att ta det lite lugnt faktiskt. Hoppas att ni hänger med fortfarande! :)

Godnatt alla fina bloggisar!

15 juni 2011

Myskväll

Ikväll är Jens hos en kompis och Jossan sover över på sitt ridläger. Johanna har somnat och jag är ensam. Så skönt! Får man säga så.....? Jag älskar mina darlings, men ibland är det skönt med tyst och lugn och vetskapen att man kan göra lite som man vill. Dessa stunder är inte så många, så det blir lätt så att jag stirrar och vill göra så mycket att det mest blir pannkaka av alltihop!

Planen för ikväll var faktiskt att lägga mig i ett bad, men det blev inte av. Men det var självvalt. Jag älskar att bada, men vårt badkar är för långt. Jag vet, det låter knas, men så är det. Eller så är jag för kort. Kontentan blir i alla fall att jag inte ligger bra. Jag når inte bort till kanten med fötterna vilket innebär att jag måste ligga och hålla i mig för att inte sjunka ner under ytan.... I-lands problem, absolut, men icke desto mindre irriterande. Så nej, jag hoppade över badet. Det blev en liten runda med ett glas vin i trädgården, lite drömmande om olika projekt. "Om jag hade pengar och tid så skulle jag-tankar". Det blev rätt så fint! :)

Sedan har jag faktiskt ägnat resten av kvällen till att sitta med en kopp te och läsa tidningar. Mysigt! Nu ska jag ta och krypa ner och fortsätta läsa. Lugnt och skönt!

Hoppas att ni också har en skön kväll! Kram på er!

14 juni 2011

Spelade badminton igår

När jag var 16 år började jag spela badminton i och med att jag och min familj flyttade till Malmö. Jag kände inte en kotte när jag tog mig ner till klubben, men det hela slutade med att jag fick många nära och kära vänner där. Jag spelade och tävlade fram till jag var 28 ungefär. På slutet bytte jag klubb ett par gånger, men flertalet år spelade jag i en och samma klubb.

Igår träffade jag några av dessa personer igen och vi spelade ett par timmar tillsammans. Det var så otroligt kul! Både att spela och att träffa dessa personer som jag umgicks med så mycket, personer som jag inte träffat, pratat med eller ens sett på ungefär 15 år! Det var nästan lite surrealistiskt! :)

Men så himla kul att träffas och prata, höra vad de gör nu för tiden. Och så himla kul det var att spela! Inte för att det gick så bra och helt slut blev jag eftersom jag är så dåligt tränad, men kul var det! :) Vi har redan bokat in en ny träff i augusti, det ska bli kul. Och då kanske denna hemska träningsvärk har gått över..... :)

12 juni 2011

11-års kalas

Idag har vi haft kalas här hemma för Josefine! Det var vår härliga familj som kom och firade henne, det vill säga mina föräldrar, min syster med sambo, Jens föräldrar, Jens syster med familj och så Josefines bästis såklart! Jag vet många som bävar inför "släktkalas", men jag älskar våra! Det är avslappnat och trevligt, mycket skratt och ganska så opretentiöst. Jag tror jag skriver detta efter varje gång vi har kalas, men jag känner mig så tacksam över vår härliga familj!




















Josefine fick själv välja vad hon ville bjuda på, och då valde hon Pågens kanelgifflar, vaniljmuffins (köpta), Ballerinakex och Delicatobollar. Hmm....enkelt för mig! :) Och så kladdkaka, och den fick jag baka! :)

11 juni 2011

Den årliga uterumsstorstädningen

Idag var det dags för den årliga storstädningen av vårt uterum! Det innebär att vi släpar ut allt som finns i uterummet, alla möbler, krukor, mattor - ja allt! - ut på gräsmattan. Sedan spolar vi av uterummet och alla saker med högtryckstvätten. Jag älskar högtryckstvätten! Allt blir rent och fint på ett kick! Och den är suverän om man, som jag, är livrädd för spindlar. Allt spindelväv bara flyger iväg! :)

Där vi bor finns mycket tall och de sprider sitt frömjöl på våren och det lägger sig som en gul klibbig hinna över allting. Det är inte lönt att göra någonting förrän denna period är över. Men nu så var det dags! Denna gången fixade jag det själv, eftersom Jens var på svensexa. Men jag hade god hjälp av Johanna som tyckte hela grejen var superkul! :)

Vilket slit! Tungt som bara attans med stora betongkrukor, trädgårdsmöbler och att skaka sjögräsmattor ska vi inte tala om. Men nu är det gjort, och det är så himla skönt efteråt!















Ut med allt på gräset!















Och sedan in med allt igen när både uterummet och alla saker hade blivit avspolade!
















Det är absolut inget märkvärdigt med vårt uterum. Absolut inte. Det är inte ens speciellt snyggt. Men vi spenderar mycket tid där. Vi äter de flesta av våra måltider där på sommaren, vi har fester och middagar där, det är urmysigt att sitta där och lyssna till sommarregnet som smattrar mot taket och det är såå skönt att sitta där när solen är stark ute i trädgården.















Det blev en enkel, men söt, bukett på bordet av Shersminkvistar och gräslöksblommor!

Födelsedag

Idag fyller alltså finaste Jossan 11 år. Här kommer några bilder från i morse då hon väcktes med frukost på säng och presenter. Det var en mycket nöjd tjej, kan jag säga. Presenterna var saker som hon önskat sig sedan förra födelsedagen..... Hon blev såå glad! Och sa "det är alldeles för mycket...." :) Men hon är verkligen värd det, inte bara för att hon fyller år utan även för att hon är så duktig i skolan och för att hon är så go mot sin syster och hjälper till så mycket här hemma. Älsklingstjejen - värd allt det bästa!















Vad kan det vara...?



















Va?! Kan det verkligen vara......















Jo minsann! En ny mobil! Äntligen! :)



















Och en One piece! :)



















Nöjd!!















Lillsyrran hjälpte gärna till att öppna......

















Och så picknick på golvet! :)

Tusen saker att göra.....

....men så lite tid.....

Så idag tränar jag mig på att tänka i banor som:

- "good enough"
- det är bättre att göra någonting, än ingenting
- en sak i taget
- det behöver inte vara perfekt
- mina närmaste tycker om mig trots att jag har ogräs i rabatterna

Detta har jag som ett mantra i huvudet medan jag storstädar uterummet och planerar för städning inomhus, ogräsrensning, handling, bakning, hämtning av barn, inköp av present och få mig och barnen kalasfina eftersom vi ska bort ikväll! :)

GRATTIS världens finaste!

Massor med GRATTIS-KRAMAR till världens finaste bästaste tjej som fyller 11 år idag!

Jossan i sin nya One piece! :)

10 juni 2011

Härlig sommarmiddag

Ikväll blev det en härlig middag som vi åt ute på vår uteplats på framsidan. Där har vi kvällssol och husväggen värmer gott av solen som den samlat på sig under dagen. Det blev en rätt från Linas matkasse, och den passade perfekt! Det var riktig sommarmat. Det var rökt makrill, som ju är såå gott! Och en potatissallad på nypotatis med en senaps- och gräslöksvinägrett och till det en sallad på spenat, tomat, gurka och rädisor. Väldigt fräscht och somrigt! Till detta drack vi rosévin såklart! :)

Vi avslutade middagen inomhus eftersom det blev lite kyligt ute, och avslutningen på denna sommarmiddag blev såklart jordgubbar med gräddmjölk! Riktigt smaskigt!




Avslutningstjej

Då var det sommarlov nu då! :)

Det blev en mysig avslutning på Jossans skola. Den hålls numera utomhus, eftersom elevantalet har växt så, så vi får inte plats i idrottshallen längre. Men solen sken på oss och vi hamnade i lä på skolgården, så det blev riktigt skönt!

Jag imponerades av de barn som vågar gå fram och sjunga inför hela skolan, jag tycker det är väldigt modigt! Det var också en tjej i 2:an som spelade blockflöjt, och det tycker jag också är väldigt modigt. Helt lugnt spelade hon, inte ett endaste 'darr' på tonerna. Blir också glad när jag märker att ingen fånar sig, ropar eller gör något annat som är störande för de som gör sitt framförande. Goa ungar helt enkelt!

Här är vår goa - stora - unge! :)



Trevlig kväll med jobbet

Igår hade jag en jättekul kväll tillsammans med mina arbetskompisar! De är ju bara bäst! :) Vi hade möte på eftermiddagen och vi fick ett glädjande besked, som vi hoppats på, och efter det så firade vi! Först skulle vi göra någon form av aktivitet och efter det skulle det bli middag. Först hade männen på jobbet kommit med förslagen lerduveskytte, gocart, klättring och så vidare. Men då fick en av mina kvinnliga arbetskamrater nog av manliga aktiviteter som innebär tävlingar, så hon bokade in oss på dans! Latindans! :)

Först var det ett lite blygt tvekande gäng (låter inte som vi....) som gick in i dansstudion, men det tog inte lång tid förrän alla släppte loss ordentligt! Och det är ju så att man har så mycket med sig själv, så man har inte tid att titta på de andra. Kul var det i alla fall!

Efter dansen var det dags för middag på en italiensk restaurang, Piazza. Såå god mat! Det kan verkligen rekommenderas. Supergott och supermysigt. Restaurangen är samtidigt en delikatessbutik, så det blir en mysig atmosfär. 

Snart sommarlov

Idag är det skolavslutning och Josefine slutar 4:an. Vi har hejat på vädret hela morgonen eftersom skolavslutningen sker utomhus, men nu skiner faktiskt solen även om det blåser. Hoppas det håller i sig!

Tänk va?! Sluta 4:an.... Hon är en stor tjej. Och i morgon fyller hon 11. Suck. Tiden går fort..... Det var ju inte länge sedan hon började 1:an! :)
Josefine ska börja 1:an.
















Jag tycker om sommaravslutningar! Det ligger något förväntansfullt i luften när ett helt sommarlov ligger framför en. Och så är det så mysigt att se alla barn som gjort sig fina, var och en på sitt vis. Och så blir jag så rörd till Den blomstertid. Fint!

Nä, nu börjar det bli dags att göra stora tjejen fin. Fast det klarar hon ju själv nu för tiden.... :)

08 juni 2011

Finaste familjen





Hunnebostrand

Under långhelgen var vi i Hunnebostrand tillsammans med hela min familj. Vi hyrde en stuga, som var riktigt fin. Ingen har ju missat vilket underbart väder vi hade och detta bidrog till att göra denna helgen till en riktigt härlig helg! Och så vackert det var i Hunnebostrand! Otroligt idylliskt och underbara hus. Någon gång ska jag bo sådär nära havet.....