31 januari 2011

Gonatt!

Nä, vet ni. Nu går jag och lägger mig. Helt ensam i ett tyst, mer eller mindre ljudisolerat rum. Och det ska bli så himla himla lyxigt! Jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna sova ordentligt för jag behöver det så väl. Dessutom så höll Jens på att laga middag när jag kom hem, supergod fläskfilé i rosépepparsås. Så det har verkligen varit en lyxig kväll på många vis. En lugn och skön sådan, utan en massa fixande och donande. Bara sätta sig vid dukat bord och nu gå och lägga mig. Ahhhhhh.....!!

Sov så gott!

Time out

Jag skulle vilja ta en time out, en paus då tiden står still. Jag skulle behöva samla mig. Och sova. Framför allt sova. De senaste veckorna har varit lite kaosartade och jag känner att jag inte hunnit med. Varken mentalt eller kroppsligt. Känner mig lite mörbultad. Idag är det tufft. Har knappt sovit en blund på hela natten och har en grym huvudvärk. Tycker lite synd om mig själv idag tror jag. :)

30 januari 2011

Myskväll framför brasan

Idag har det varit en riktig slapparsöndag! Inte för Jens då, eftersom han har jobbat hela dagen. Men jag och tjejerna har bara myst omrking. Johanna är fortfarande lite krasslig, ingen feber idag men hostan håller i sig och man märker på henne att hon inte är helt "på g". Hon håller visserligen humöret uppe men vid minsta (och då menar jag verkligen minsta!) motgång så bryter hon ihop. :) Och så vill hon helst vara nära nära hela tiden, mysigt men det blir inte så mycket gjort.

Men trots detta så har vi i alla fall fortsatt att rensa ut på Jossans rum, det är en seg historia. Men lite då och lite då, så blir vi nog färdiga till slut. Idag var det bokhyllans tur att rensas ut på sådant som hon inte använder längre. Konstigt nog är den fortfarande mer eller mindre full och ändå har vi rensat bort tre papperpåsar med böcker som får åka upp på vinden!

På eftermiddagen så har Jossan lekt med kompisar och jag och Johanna har stökat runt själva. Lite småpyssel som tvätt, sortera tidningar och lite annat har vi sysselsatt oss med. Och läst böcker, ritat och lagt pussel såklart! :)

Kvällen avslutades med att jag, Jense och Jossan bastade! Det tillhör inte vanligheterna precis. Vi har ju en bastu som funkar hur bra som helst och där vi alla tre får bra plats, men det blir inte att vi använder den särskilt ofta. Eller alls, kanske är mer rätt. Men när vi väl gör det så säger vi alltid att vi måste göra detta oftare. Nu ska vi försöka göra detta till en söndagsritual, kanske lyckas vi.

Nu sitter jag och Jense och myser i varsin soffa framför brasan! (På DVD....julklapp från mina föräldrar!) :)

Krasslig men cool ändå!

29 januari 2011

Kalas

Idag firade vi Jens som ju fyllde år i tisdags. Det blev "semmelfrossa" (semlor = fastlagsbullar) tillsammans med mina föräldrar, min syster, Jens föräldrar och Jens syster med familj. Supertrevligt! En massa prat och skratt, barnen lekte, Johanna gick runt och mös med alla och så en himla massa semlor som sagt!

När allt givit sig av hemåt så var vi trots alla semlor väldigt hungriga och sugna på riktig mat. Men ingen orkade faktiskt ställa sig och laga mat, efter att ha städat och fixat inför kalaset. Så det blev hämtmat. Vi testade ett nytt ställe och Jens och jag delade på en Enchilada mix och en Mexikansk tallrik. Jossan tog friterad rödspätta och pommes. Det var helt och ok och det kan nog bli mat fler gånger därifrån. Vi är inte bortskämda med så många ställen här att hämta mat på, det finns egentligen bara detta stället (som vi precis kommit på att det finns) och en pizzeria. Men ibland vill man ha hämtmat, fast lite nyttigare än pizza.

Nu ska jag snart krypa i säng, känner att jag också börjar bli krasslig. Har lite ont i halsen. Jens känner ungefär samma sak..... Bara Jossan som känner sig som hon ska! Johanna hostar och hostar. Hoppas vi slipper uppleva samma sak som i natt.

Så, natti natt! Nu ska jag krypa ner i sängen med min bok.

Lillisen fortfarande sjuk

När jag avslutade mitt blogginlägg igår så var jag dödstrött och ville bara sova. Jossan låg och läste uppe i min säng, hon sover ju alltid hos mig när Jens är borta. Jag såg verkligen fram emot att krypa ner hos henne, värma mig mot henne och bläddra i en tidning. Sagt och gjort, det blev verkligen supermysigt. I tjugo minuter. Sedan började Johanna hosta. Och hosta. Och hosta. Till slut gick jag ner till henne.

Jag kom in i hennes rum lagom till att hon kräks ner hela sängen. Hon blir såklart jätteledsen och jag tar upp henne. Då kräks hon igen, över mig, över sig och på golvet. Så där står jag, helt nerkräkt med ett nerkräkt barn i famnen, kräk på golvet, kräk på mina fötter. Vet liksom inte riktigt vad jag skulle göra. Men min hjälte Jossan ryckte in och kom med handdukar. Fick av mig mina kläder, av med Johannas pyjamas, svepte in oss i en handduk och gick ut i köket för att hon skulle få lite vatten. Där kräktes hon igen. Jag var helt säker på att nu har även vi drabbats av vinterkräksjukan.

Men, efter att ha fått på henne ren pyjamas, torkat hennes säng och bytt sängkläder, fått henne att sova, svabbat golv och själv duschat - så lugnade det ner sig. Jag var visserligen uppe ungefär en gång i timmen resten av natten eftersom hon vaknade stup i kvarten och var ledsen (hon hade hög feber), men inget mer kräk.

Slutsatsen - ingen kräksjuka, troligen kräk av hosta som fullständigt vänder ut och in på henne. Så, skönt trots allt. Det finns ju inget värre än kräksjuka!!

Idag har hon varit feberfri större delen av dagen, fick en liten släng på kvällen igen. Hon äter fortfarande väldigt dåligt, men är på gott humör och är en liten kämpe. Får väl se hur hon mår i morgon. Lillisen....

28 januari 2011

Irriterande

Johanna är sjuk. Hon har feber, hosta och är snuvig. Det är faktiskt riktigt synd om henne. Detta gör att hon sover dåligt, vilket i sin tur betyder att vi sover extremt dåligt eller som i natt, nästan inget alls. Det innebär också att hon helst vill sitta i famnen och man får inte mycket gjort. Därför var min plan att när hon somnat ikväll så skulle jag få en del gjort.

Som att städa inför kalaset i morgon, duka och fixa lite. Jag tänkte jobba lite med Kanel & Cayenne, lägga de sista beställningarna från Formex. Jag tänkte mysa och umgås med Jossan. Kanske till och med hinna sitta och läsa lite, blogga lite och surfa lite. Men men, av detta blev det inte mycket. Bara detta blogginlägg faktiskt, för jag är så himla trött och har en grym huvudvärk, så nu får det bli sängen för mig. Och för Jossan också. Jens är på pokerkväll, så jag får nog satsa på att sova så mycket det går innan Johanna vaknar igen.

Så - sov så gott allihop!
"I morgon är en annan dag!"

Liten sjuk Hannis

25 januari 2011

Födelsedagsfirande

Idag är det ju Jens födelsedag. Vi kunde inte fira honom på morgonen med sång och frukost på sängen som vi brukar, eftersom han var i Holland med jobbet. Däremot så fixade jag en middag till honom som vi åt när han kom hem, och det blev mysigt.

Vi åkte iväg alla tjejerna och hämtade hem honom från tåget i Lund. Sedan åkte vi hem i snöfall (!), vilket förvånade oss eftersom den mesta snön har smält här nere i Skåne och vi har barmark. Väl hemma så fick Jens öppna presenter och sedan åt vi middag. Det blev lax med basilikaquinoa, en favorit för oss som alltid är lika god! Till efterrätt blev det vit chokladpannacotta som också var god, fast den blev lite seg i konsistensen tyvärr. Gott vin drack vi och så fick vi underhållning av Jossan som spelade gitarr för oss! En lyckad kväll tror jag nog att det blev och det känner jag mig glad för! Och jag hoppas att även fölsegrisen blev nöjd! :)

GRATTIS på födelsedagen Jense!













Många GrattisKramar på din födelsedag Älskling! Konstigt det känns att du inte är hemma så vi kan sjunga för dig och ge dig frukost på sängen. Men vi ses ju ikväll och då firar vi med middag!

Massor med Kramar och Pussar från alla dina tjejer!

22 januari 2011

På väg hem....



....med gammalt tåg. Men billigt är det! :)

Trötta fötter



Nu är vi på Centralen. Vi ska äta lite innan vi sätter oss på tåget som går om en timme ungefär. Jag är väldigt trött, både i fötterna och huvudet. Men vi har haft en kanonresa och är nöjda!

19 januari 2011

Panikpackande

I morgon åker jag till Stockholm tillsammans med Nellie för att gå på Formex mässan. Det ska verkligen bli såå kul! Jag ser väldigt mycket fram emot det! Vi ska bo hemma hos min kusin och hans fru, och det blir som en extra liten bonus att även få träffa dem! Just nu är Jens också i Stockholm, han åkte ikväll och ska jobba där i morgon. Han kommer hem i morgon kväll, kanske med samma plan som jag åker dit med! :) Tjejerna ska vara hos farmor och farfar på kvällen tills han kommer hem, TACK snälla Frank och Lotta för att ni hämtar tjejerna i morgon! Och TACK Frank för att du skjutsar mig till tåget i morgon bitti!! :)

Ikväll har Jossan och jag haft lite mys här hemma. Vi har ätit kvällsmat tillsammans bara hon och jag, efter det att lillsyrran somnat. Det är mysigt att ha henne alldeles för mig själv. Vi mös så mycket att jag somnade tillsammans med henne......och vaknade nu..... Så nu måste jag packa väldigt snabbt för att slänga mig i sängen igen, så att jag inte är helt slut i morgon! Men å andra sidan är det inte mycket packning som behövs, så det ska nog gå rätt snabbt.

Så, nästa gång jag bloggar blir det nog på resande fot! :)

18 januari 2011

Kvällsdate

I höstas gjorde vi slut. Det blev lite tråkigt helt enkelt, sånt händer ju..... Men nu ett tag så har vi fått upp ögonen för varandra igen. Har liksom sneglat lite, när jag gått förbi. Funderat.....ska jag...vill jag? Men så den senaste veckan så har jag verkligen börjat få upp intresset igen och bestämt mig för att göra slag i saken, det gällde bara att hitta rätta tidpunkten att närma mig. Ikväll var det dags, det bestämde jag redan i morse. Så, när tjejerna somnat, matlådan för morgondagen var ordnad, tjejernas kläder var framlagda, när inga hinder fanns....då var det dags. Bara vi två!

17 januari 2011

Formex igen!















Nu är det dags för FORMEX igen! Jag och Nellie var ju där i augusti förra året och nu är det dags igen, Formex är alltså två gånger per år. Den största mässan för Nordisk design, enbart till för agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och inköpare från hela den nordiska inrednings- och presentbranschen.

Jag och Nellie har planerat hur vi vill att Kanel & Cayennes sortiment ska se ut under våren och sommaren, så vi vet vad vi ska titta efter. Lite mer planerade denna gången, förra gången var mer "se och lära". Det blir det väl denna gången också, men nu måste vi även göra lite inköp och fylla på vår butik. Ska bli kanonkul och spännande! Vi åker på torsdag kväll, går på mässan på fredag och lördag och åker hem på lördagskvällen. Vi ska återigen bo hos min kusin och hans fru, det ska bli jättemysigt att få träffa dem igen och umgås i alla fall lite grann.

Temat för hösten och vintern var Happy. Nu är temat Glorious Mix. Formex beskriver temat såhär, för er som är intresserade:

Det mixade, matchade och återbrukade där gammalt och nött blivit nytt igen har fått ett starkt fäste här i Norden. Men nu händer det saker! Vi har börjat längta efter design, konst och skinande blanka ytor igen. Vårens tema på Formex är Glorious mix.
Den personliga blandningen är fortfarande ledstjärnan, men nu tar vi ut svängarna i en mer fantasifull, vågad och optimistisk stil där färgstark konst och design lyfts fram, med en stor dos humor!
Looken är sofistikerad och elegant med en modern jet set-atmosfär. Intrycket är grafiskt och stilrent men samtidigt avslappnat och humoristiskt, med mer stil än pengar som utgångspunkt.

Grymt



Precis bakom min plats på jobbet har någon hällt ut en hel hög med olika chokladpraliner! Ungefär en meter bakom mig. Så grymt!

Kaffet är tillbaka!

15 januari 2011

Karl Kantarell

Här är han - Karl Kantarell! Han är bara 5 år och har mycket kvar att lära sig. :) Jag och Johanna har precis varit och tittat på Jossans ridlektion, det gick bra för henne. Hon var mycket nöjd med dagen hittills, hade fått hjälpa till med mycket. Tror hon kommer att vara rätt trött ikväll av allt arbete och intryck! Härligt!

En stor dag för Josefine!

Idag är det en stooor dag i Jossans liv! Hon har nämligen blivit lördagsskötare till sin absoluta favorithäst, Karl Kantarell (underbart namn, eller hur?!). Detta innebär att hon ska vara i stallet mellan klockan 9-15 (ungefär) och så rider hon 12-13. Hon skall mocka till "sin" häst, ge honom mat samt göra honom i ordning för lektionerna. Sedan ska hon hjälpa till att mocka till de andra hästarna, sopa i stallgången, ge mat, släppa ut och ta in hästar från hagarna och leda på lektion.

Hon har ju velat detta ganska så länge, men jag har känt att jag velat vänta lite. Jag har tyckt att hon kunde blir lite större, mest storleksmässigt, och så har jag velat att hon skulle bli skötare på en lite mindre häst som hon kan sadla och tränsa själv. Det finns inte så många små ponnys i stallet och de som finns är lite "trista", på olika sätt. Men nu har Karl Kantarell kommit och hon red honom för första gången förra lördagen - och det blev en omedelbar förälskelse! Så under hela veckan har hon bara pratat om honom, drömt om honom på nätterna och vi lovade att om det gick så skulle hon få bli skötare på honom.

Jag har varit lite nervös över ifall det inte skulle gå, av någon anledning. Om någon annan blivit skötare på honom eller så. Men, det var inga problem - och nu är hon skötare på Karl Kantarell!! Jag och Johanna var med henne, men nu är vi hemma igen och hon är där. :) Men vi ska dit snart igen för att vara med när hon rider lektion.

Hon fick lite nya ridkläder i veckan också, hon växer ju så det knakar så byxor, skor och vantar behövdes nya. Jättefint! Och så fick hon ju ny fleece i julklapp av sin farmor och farfar. Så här fin blev hon, och Johanna ville ju också prova såklart! :)



14 januari 2011

Jejjes Grekiska Kyckling

I kväll åt vi en jättegod kycklingrätt som jag har fått rekommenderad av min bloggvän från Norrland, min namne, Jennica Fredriksson. Det var riktigt gott! Här nedan får ni receptet, jag tycker vi kallar den för Jejjes Grekiska Kyckling! :)

Grekisk kyckling

4-5 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
1 burk soltorkade tomater
1 dl fetaost
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 kycklingbuljongtärning
1/2 -1 pkt frysta provencalska örtkryddor
salt och vit och svartpeppar

Dela fileerna, salta och peppra, stek på lite färg och lägg i en form.

Smält smör och pressa i vitlöken.
Häll i örtkryddorna, dom strimlade soltorkade tomaterna med någon msk olja, häll över vinet.
Låt koka ihop.

Häll i grädde, creme fraiche, buljong och salta och pepppra efter smak. Låt bli varmt en stund, koka ihop.

Finfördela fetaosten över kycklingen och häll över såsen.

In i ugn 225 grader, ca 15 min

Gott vin

















Härom kvällen drack vi ett av mina favoritvin, till lite ost och frukt. Det är väldigt gott att dricka när man sitter och myser med lite tilltugg och pratar. Det heter 'No 1 Edition' och är ett Riesling. Jag är absolut ingen vinexpert, men jag tror att det är ganska sött...och kanske lite blommigt! Och gott, men det vet jag, det tror jag inte! :)

13 januari 2011

Brocante chic

Läste precis att det kommer en ny trend som allt mer favoriserar det personliga hemmet. Den kallas "Brocante chic", från 'brocante' som betyder loppmarknad. Det låter som en bra trend tycker jag! :)



















Bild: Indiska

Inget mer kaffe



Ni kommer ihåg att jag berättade om att vi fått nya kaffemaskiner på jobb? Så bra gick det.......

12 januari 2011

Kreativ kväll



Igår kväll kom min fina vän och granne Christine över på "ett" glas vin. Vilken mysig kväll det blev! Och så sent det blev! Och kreativt! :)

Vi hade inte setts på länge, så vi hade massor att prata om. Vi pratade mycket om Kanel & Cayenne och om Christines smycken, hon gör jättefina som hon säljer.

Christine är en av de mest kreativa människor jag känner! Hon bubblar av idéer!  Hon satt och ritade och skissade i min anteckningsbok igår och det bara sprutade idéer!  :) Otroligt inspirerande! 

Tack söta Stin för en mysig kväll!

11 januari 2011

Gott kaffe



Vi har fått en ny kaffemaskin på jobbet. Helt ok faktiskt! Mycket bättre än den gamla. Så, nu kan man njuta av en god kopp kaffe efter maten!

Maten, som förresten också var väldigt god! En soppa som jag slängde ihop lite snabbt igår kväll. En förpackning färdig Kelda tomatsoppa, en bit lax, lite basilika och kryddor. Smaskens! De färdiga Kelda sopporna på tetra är faktiskt riktigt bra.

Citytunneln

I söndags var vi på bio - jag, Jens och Jossan. Johanna var hemma hos mormor och morfar. Det var supermysigt att ha Jossan alldeles för oss själva! Hon valde filmen "Sammys äventyr" som var en supersöt historia och efter det så blev det middag på McDonalds. :)

När vi nu var i stan (Malmö) så passade vi på att testa att åka i Citytunneln, Malmös egen tunnelbana! :) En station åkte vi, och så mycket mer än så under jord är det inte....men ändå! :)



10 januari 2011

Kvällste



















Har druckit kvällste och arbetat med Kanel & Cayenne, men nu är det snart dags för sängen. Arbetar tillsammans med Nellie över chatten i det mailprogram som vi använder. Funkar rätt bra faktiskt. Vi har valt ut nya produkter från vår danska leverantör Falby som vi ska beställa, Nellie har skapat ett nytt original för våra visitkort (behöver beställa nya), vi har mailat två tjejer som gör väldigt fina silversmycken för att se om de vill sälja hos oss och så har vi kollat in ett bokföringsprogram som vi funderar på att köpa. Det finns alltid att göra! Synd bara att det arbetet alltid görs på kvällstid när man är så trött.....men så är det väl att vara egenföretagare antar jag! :)

Sov så gott bloggisar!

Orättvist

Under mina två veckors semester så har ju jag och Jens haft sovmorgon varannan morgon. Detta har inneburit att jag har känt mig mer utvilad än jag gjort på evigheter! Jag har dessutom sluppit den där molande huvudvärken som legat på lur i bakhuvudet titt som tätt. Underbart! Jag vet att man inte kan sova igen en sömnskuld, men det känns verkligen som om jag gjorde det.

Är det då inte typiskt att de tre senaste nätterna, precis innan jag ska börja jobba igen, har varit urkassa?! Jag har sovit superdåligt, Johanna har sovit superdåligt (jag har varit uppe 4-5 gånger per natt) och nu känner jag mig allt annat än pigg. När klockan ringde nu i morse höll jag på att börja gråta. Fy vad himla orättvist det känns!

08 januari 2011

Sista sovmorgonen

Jag och Jens har haft sovmorgon varannan morgon hela julledigheten! Och som vi har sovit! Vi har verkligen sovit hela förmiddagen och jag har även passat på att läsa lite i sängen innan jag gått upp, så himla himla skönt! Och lyxigt!

Men i morgon är det min sista sovmorgon för den här semestern. Visserligen kommer vi att fortsätta med varsin sovmorgon på helgerna, men det är inte samma sak. När man har varit ledig i två veckor, då har man verkligen kunnat känna av att all denna sömn har hjälpt. Jag har liksom kommit ifatt med sömnen. Det gör man inte på en enda sovmorgon per vecka...

Men men, inte tänka på det nu. Utan nu ska jag krypa i säng med vetskapen att i morgon kan jag sova lääääänge! :)

07 januari 2011

Nyårsrea

Ikväll - och natt - har jag fått en del gjort till Kanel & Cayenne! Kul! Jag har inventerat de varor vi har kvar, jag har packat vår andra order!, fixat med lite dokument och bloggat på vår blogg. Nellie har fixat i butiken så att alla våra julsaker nu finns på rea. Kika in i butiken vetja, om ni vill fylla på med nya fina julsaker till nästa år! :)

God natt - nu ska jag sova fem kvart i timmen! :)

06 januari 2011

Mer snö

Vilken massa snö det har kommit igen!! Det har säkert kommit 15 cm under natten och förmiddagen. Fint, men nu räcker det tycker jag. Det har varit härligt och vackert med snö under jullovet, men nu när det är dags att ge sig ut på vägarna och åka till jobbet igen på måndag så behöver det inte komma mer.

Igår var jag ute och skottade tillsammans med Johanna. Först så stod hon och tryckte vid ytterdörren och ville inte alls ge sig ut i snön, men sedan så hjälpte hon mig att skotta lite. Mest gick hon runt och kollade sina fotspår i snön! :)

Vi passade på att ta en tur med pulkan också. Det blev ingen åkning i backen, Johanna var lite trött, vi var ute precis innan lunchvilan. Men en tur runt kvarteret blev det, samt lite rallyåkning på uppfarten vilket var superkul! Hon skrattade högt! :)

Nu är det dags att gå ut och skotta igen efter nattens snöfall! Lite mysigt tycker jag ändå att det är, jag gillar arbetsuppgifter som har en början och ett slut. Det känns så tillfredsställande på något sätt. Man blir klar! :)




















"Kan du le, Johanna?" :)

05 januari 2011

Kanel & Cayenne vår och sommar 2011

Ja, hur Kanel & Cayenne ska se ut vår och sommar 2011 har jag och Nellie börjat planera ikväll. Vi betalade biljetter till Formex mässan om ett par veckor och bokade biljetterna till Stockholm, skönt att ha det ordnat! Vi bestämde också vilken typ av sortiment vi ska ha. Jag tror att vi fick ihop det riktigt bra, ska bli superkul att komma till Formex och leta upp fina saker! Det kommer att bli en mycket spännande tid vi har framför oss!


Muffinsbak

Idag har jag och Jossan bakat muffins. Hon älskar att baka muffins! Det är mysigt att göra tillsammans, det är ju så enkelt att göra, hon klarar det själv. Och så blir det ju så gott! :) Vi passade på när Johanna vilade lunch och muffinsen blev precis klara när hon vaknade - hon blev jätteglad och pekade och sa "bulle"! Hon älskar bullar och har speciellt lussebullarna i färskt minne! :)







03 januari 2011

Kvällsglass














En glass innan man går och lägger sig är väl aldrig fel?! Det tycker i alla fall inte Jossan och jag. :)

02 januari 2011

Underbar promenad

Efter en riktig innesittarjul och även nyårshelg, så hade jag ett starkt behov av att komma ut i friska luften idag. Vädret var ju helt fantastiskt, med ungefär nollgradigt, sol och blå himmel! Det blev en lång promenad längs havet och skogen, i två timmar var jag ute. Helt underbart! Jag älskar solen! Den gör underverk för mig. Jag är så beroende av den, värmen den ger och ljuset. Nu äntligen har vi passerat årsskiftet, nu kan man börja se fram emot sommaren! :)







Nyårsafton

Vi hade en fantastiskt mysig, kul, trevlig och lite knasig nyårsafton i år! Eller nej, förra året menar jag ju. :)

Vi firade med våra fina vänner Jonas och Johanna, som kommit ner från Stockholm. Vi hade en supermysig kväll med massor av prat, skoj och god mat och dricka. Det där 'knasiga' kom in i bilden när det gällde maten. Vi hade bestämt oss för en meny som bestod av chillimarinerade pilgrimsmusslor till förrätt, oxfile med potatistimbaler och kantarellsås till huvudrätt och vit chokladpannacotta till efterrätt. Väl valda viner till detta. Men eftersom det var så länge sedan vi sågs så hade vi tusen saker att prata om, och vi började med maten alldeles för sent. Pilgrimsmusslorna var supergoda och avnjöts i lugn och ro, men helt plötsligt så serverades huvudrätten 23.45! Ja, ni läste rätt...... Så det blev lite stressigt...... :)

Men efter att ha stått ute och frusit och druckit bubbel, som sig bör, så gick vi in igen och njöt av efterrätten. :) All mat blev väldigt god (förutom kantarellsåsen som inte alls ville sig....) och vinerna var kanon!

Sedan fortsatte det.....med godis, mer vin, drinkar och en massa härligt pratande och skrattande. När klockan var närmare fem på morgonen så tackade jag för mig och gick och la mig. Jag hade dragit "nitlotten" och det var min tur att gå upp med Johanna på morgonen. Så jag hoppade i säng och försökte sova så "snabbt" jag kunde! De andra höll på ett par timmar till (!) och sov gott när jag gick upp med Johanna kvart över åtta, efter tre timmars sömn..... Men ett glatt ansikte och ett "hej mamma!" är svårt att motstå så det var bara att börja dagen! Nästan innan den hann avslutas! :)