08 augusti 2009

Underbar sommardag

Idag har det varit en riktigt underbar sommardag! Så härligt! Den inleddes mindre somrigt med att Jens åkte och köpte ny tvättmaskin och torktumlare....sådär kul, men vad gör man när tvättmaskinen går sönder! Det var nog det sämsta som kunde hända oss just nu, man kan väl säga att den har gått varm sedan Johanna föddes. Jag tvättar ungefär en tvätt om dagen med hennes kläder och "kräkhanddukar" som vi kallar dem! :) Men men, nu får vi nya maskiner på onsdag och det ska bli skönt! Nu har jag ett nytt tvättberg att ta mig an, jag som precis jobbat bort det förra!

När han kom hem så hade jag förberett så att vi kunde åka iväg till stranden, idag blev det Borstahusen. Jossan hade en kompis med sig, och på stranden mötte vi upp Jens föräldrar, hans syster och två av Jossans kusiner. Det blev en riktigt härlig stranddag, och det blev liksom bara bättre och bättre väder ju längre dagen gick. Vi stannade ända till klockan sex! Det var liksom bara så varmt och härligt.

Vi ville inte avsluta dagen när vi åkte hem, så vi gjorde bara ett snabbt stopp hemma och åkte sedan ner till Barsebäcks hamn och åt middag på hamnkrogen där. Det blev en god räkcoctail med kokosmjölk och chilli till förrätt och sedan vitlöksspäckad fläskfilé med rotfrukter - jätte-gott!! Jossan åt pannbiffar med potatismos, vilket också var bra fast hon tyckte att moset var lite väl starkt.... Vi avslutade med kaffe - och mjukglass!! Fatta vad gott!! Åhh, som jag längtat efter det! Jag har inte ätit glass på två månader minst och jag har längtat så efter just mjukglass. Kändes lite "syndigt", men just nu har vi ju semester så då får det väl vara ok med lite slarv antar jag! 

När vi var nere i hamnen igår så såg Jossan några barn som fiskade krabba och det tyckte hon såg jätte-spännande ut. Så när vi gjorde ett kort stopp hemma idag efter stranden så tog vi med oss hink, håv och annat som behövs till krabbfiske! Hon testade lite medan vi väntade på maten och sedan skulle vi prova mer när vi ätit, men tyvärr så var vi så frusna och lite trötta så vi orkade inte. Men Jens, som är världens bästa pappa, lovade henne att de skulle åka iväg tidigt i morgon bitti istället och fånga krabbor och äta sin frukost nere i hamnen. Hur mysigt låter inte det?! Jag är så glad att Jossan får uppleva så mycket kul, speciellt och spännande!

Så, vi har haft en jätte-somrig dag och kväll! Härligt! I morgon ska vi fira Jens farmor som fyllde 90 år i veckan! Det blir middag på Örenäs slott med den Lundbergska delen av släkten. Det ska bli mycket trevligt!

2 kommentarer:

Kim sa...

Det är ju värst vad ni gör kuliga saker hela tiden. Dock tycker jag att augusti är rätt grym för min del. Helgerna fördelas som följer; U2-bröllop-Skottland-Skottland-Linas födelsedag/dop. Inte dumt!

Jennica... sa...

Nej, det låter väl bra!

Tja, vi försöker göra så mycket kul och mysigt vi kan för att inte vara så besvikna över att vi inte kom iväg till Cypern. Även om man har det bra hemma så är det en stor skillnad att komma iväg på semestern.