08 augusti 2009

Ridning

I slutet av förra terminen så frågade vi Josefines ridlärare om hon hade möjlighet att ge Josefine privatlektion i galopp, eftersom hon tycker det är lite läskigt ibland. Vi tänkte att om hon fick träna ett par gånger i lugn och ro så skulle det gå bättre. Då gav hon oss erbjudandet att vi kunde få komma och rida hennes ponny om vi ville. Det skulle ske någon gång på sommarlovet och idag var det äntligen dags!! Jossan har väntat och väntat, men det har inte kunnat bli av förrän nu. 

Josefines ridlärare har många hästar och en av dem är en liten ponny som är 31 år gammal! Både hon och hennes två systrar har lärt sig rida på honom. Han är väldigt pigg och busig för att vara så gammal, så det är inte någon "ridning på räls" precis! Idag fick hon hälsa på honom och lära känna honom lite, hon fick rykta och rida en liten stund. Det blev bara skritt och trav, mest för att kolla om hon tyckte om honom. Och det gjorde hon! Surprise...... :)

Vi pratade lite om hur vi ska gå vidare och Therese, som Jossans ridlärare heter, sa att antingen kan vi komma och rida lektion för henne en gång i veckan. Eller så kan hon ha Basti, som hästen heter, mer som sköthäst och ta hand om honom tre gånger i veckan. Det vill säga ge mat, mocka och rida lektion en av de tre gångerna och sedan även rida honom övriga gånger men utan lärare. Vi bestämde oss för att börja med en gång i veckan, hon rider ju trots allt på ridskolan en gång och så är det gymnastik en gång i veckan. Och så lite läxor på det....... Men det är ju jätte-kul att hon nu får rida två gånger per vecka! Vi sa att vi kör på såhär denna terminen, så får vi se sedan. Kanske att vi utökar om det funkar bra.

En liten söt ponny som var alldeles lagom i storlek för Josefine! Nu kunde hon sadla själv och även hoppa av och på utan hjälp, det kan hon inte på de stora hästarna på ridskolan.



2 kommentarer:

Kim sa...

Så fina de är! Jossan är duktig hon! Det var ganska länge sedan jag såg henne rida nu. Får komma och kika igen ju!

Jennica... sa...

Absolut! Du är välkommen att vara med när som helst! Vi får se vad det blir för tider nu i höst, men troligen lördagar som förra terminen.