10 augusti 2009

Mycket vill mera....

Jag vill (utan inbördes ordning):
- lära mig silversmide
- lära mig att sy
- lära mig att skriva kalligrafi
- testa att gjuta i betong
- testa alla andra pysselgrejor jag kommit på
- ha pengar att köpa pysselgrejor för
- få ordning i min pysselhörna på loftet
- göra fint hemma
- köpa nya inredningsdetaljer
- gå en inredningskurs eller utbildning
- gosa med mina underbara barn
- mysa med min fina sambo
- umgås med min fantastiska familj
- umgås med mina härliga vänner
- och förmodligen 1000 andra saker som jag just nu inte kommer på!

Jag vill inte:
- jobba igen....någonsin! Hur ska man hinna med det? :)


Jaaa, nu är det ju 1 år till dess att jag ska börja jobba igen efter min mammaledighet, men ändå! I dessa tider är det många som går tillbaka till jobbet efter sommarsemestern, vissa har full ångest medan andra tycker det ska bli kul. Själv tillhör jag de som får ångest......fastän det är 1 år tills jag ska jobba igen! :)

Vill verkligen hitta på något annat! Trivs ju så bra med mitt företag och jag tycker såå mycket om mina arbetskompisar, men jag är så himla trött på mina arbetsuppgifter. IT.....why?! Nej, det är inte min grej helt enkelt, det är ju bara att se på listan ovanför vad jag vill göra för att inse att det är fel.... Men vad ska man då göra.....? 

Jag har ju min dröm, men jag vet inte om det kommer att förbli en dröm eller om det blir verklighet. Det är i och för sig bara upp till mig, vilket av det det blir! Det där med nytt jobb kan man ju skaffa sig på olika sätt....antingen så tar man den enklaste vägen och byter helt enkelt inom samma företag. Ett lite större steg är ju att byta företag och ett ännu större steg är ju att byta bransch totalt! Och ett enoooormt steg är ju att starta något eget....men just nu är det det som lockar mest!! Men vad ska jag göra...? Och hur?

Som sagt, jag har min dröm men är den realistisk?

Drömmen? 
Ska skriva om den en gång, men inte nu!! :)

4 kommentarer:

Maria sa...

Min kära kompis Helena som älskar att dreja och har egen verkstad hemma och har skänkt en massa fina alster till nära och kära, hon har nu kommit in på en 2-årig keramikutbildning på Östra Grevie folkhögskola! Modigt och spännande och framför allt är man ju lite avundsjuk på att hon vet vad hon älskar att göra och sen också gör det! Lycka till med framtidsfunderingarna, bara du kommer på vad du vill så go for it! Men njut först av din mammaledighet förstås :-). Kram!

Jennica... sa...

Jag njuter för fullt av min mammaledighet - jag tycker det är helt fantastiskt!

Och det är just sånt här jag menar, åhhh vad jag beundrar människor som din kompis Helena! Det är precis så man ska göra, om man har möjlighet förstås. Det är jätte-modigt gjort och samtidigt väldigt inspirerande för oss andra!

Hoppas allt är bra med er!
Kram!

Kim sa...

Massa saker det där, men du har ju evigheter på dig innan du börjar jobba, så det är väl bara att börja bocka av! :) Du får göra en list chase. ;)

Jennica... sa...

Hahaha! Kanske det.... :)